UPALJEN METEOALARM, STIŽE NEVREME: Novo upozorenje RHMZ, evo kada stižu pljuskovi i grmljavina

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 08:00

UPALJEN METEOALARM, STIŽE NEVREME: Novo upozorenje RHMZ, evo kada stižu pljuskovi i grmljavina

U Vojvodini će tokom večeri biti oblačno sa mogućim pljuskovima i grmljavinom, a i u zapadnim i centralnim delovima Srbije

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, posle podne ponegde moguća kiša propraćena grmljavinom saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Vojvodini će tokom večeri biti oblačno sa mogućim pljuskovima i grmljavinom, a i u zapadnim i centralnim delovima Srbije.

Duvaće slab severozapadni vetar. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Najniža temperatura biće 14 do 18 stepeni, a najviša od 29 do 32 stepena.

U Beogradu će biti sunčano, a uveče se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Najaniža temperatura biće 18 stepeni, dok će najviša biti 30.

U Banatu, Sremu, Bačkoj i u Beogradu upaljen je žuti metao alarm zbog grmljavine.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavljeno je u RHMZ.

U noći na severu Vojvodine se očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, a u sredu prepodne i u ostalim predelima očekuje se kiša i lokalni pljuskovi uz pad temperature na severu i u centralnim predelima Srbije.

Popodne se očekuje razvedravanje na severu Srbije.

Duvaće slab severni i severozapadni vetar, na severu Vojvodine zapadni. Pritisak će biti iznad normale.

Minimalna temperatura od 13 do 18 stepeni, dok će maksimalna biti od 21 do 27 stepena.

U centralnim i južnim delovima se očekuju pljuskovi, dok će na severu biti suvo.

U četvrtak, petak i subotu sunčano i toplo uz porast temperature.

U nedelju u većini delova zemlje promenljivo oblačno uz prolaznu kišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS SUNČANO I TOPLO, TEMPERATURA DO 32 STEPENA Uveče će u Vojvodini biti oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom,

Izvor: Pančevac-online.com, 27.Jun.2023

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, samo je posle podne na severu ponegde moguća kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Uveče će u Vojvodini biti oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a tokom noći i u zapadnim i...

Nastavak na Pančevac-online.com...

SPREMITE SE ZA DRASTIČAN PAD TEMPERATURE! RHMZ objavio turbulentnu vremensku prognozu, u jednom mestu u Srbiji biće samo 12 STEPENI

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio je zahlađenje i drastičan pad temperatura u sledećim danima, nakon nekoliko toplijih dana, u većem delu zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.