NAKON NIZA EKSPLOZIJA UBIJENO 35 TALIBANA: Poznati odgovorni za krvave napade u Avganistanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 22:44

NAKON NIZA EKSPLOZIJA UBIJENO 35 TALIBANA: Poznati odgovorni za krvave napade u Avganistanu

Zasad nema komentara talibanske strane o broju ubijenih.

Islamska država preuzela je danas odgovornost za niz bombaških napada u gradu Džalalabadu na istoku Avganistana, preneo je Rojters pisanje novinske agencije Amak njuz, povezane sa terorističkom grupom.

Amak njuz je prenela saopštenje ISIL na kanalu te islamističke grupe na društvenoj mreži Telegram.

- Više od 35 pripadnika talibanske milicije je ubijeno ili ranjeno nakon niza eksplozija - navela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je teroristička organizacija, ukazujući na napade koji su se dogodili u subotu i danas.

Pojedini izvori su rekli za Rojters da su najmanje tri osobe ubijene u subotu, a da je oko 20 ranjeno u eksplozijama u DŽalalabadu, glavnom gradu provincije Nandžahar.

Izvori Rojtersa kažu da su citirali informacije iz bolnica, ali i od očevidaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.