NAKON BEOGRADA, POSETA NOVOM SADU: Premijer Crne Gore sa Vučevićem i Mirovićem na radnom ručku

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON BEOGRADA, POSETA NOVOM SADU: Premijer Crne Gore sa Vučevićem i Mirovićem na radnom ručku

Razgovarali o sponama koje vežu naša dva naroda, o položaju crnogorske nacionalne zajdnice u gradu, kao i o odličnim odnosima koje dugi niz godina Novi Sad neguje sa gradovima Budvom i Tivtom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas se, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, na radnom ručku u Novom Sadu sastao sa predsednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji.

Vučević je izrazio zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je crnogorski premijer izabrao da njegova prva zvanična poseta bude upravo poseta Srbiji i što je pored glavnog grada, izabrao da poseti i Novi Sad.

- Razgovarali smo o sponama koje vežu naša dva naroda, o položaju crnogorske nacionalne zajdnice u gradu, kao i o odličnim odnosima koje dugi niz godina Novi Sad neguje sa gradovima Budvom i Tivtom - rekao je Vučević.

Po njegovim rečima, ono što je posebno zanimalo premijera Crne Gore jesu titule koje je Novi Sad nedavno osvojio - Evropska prestonica kulture za 2021. i Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu.

- Trudićemo se da i ubuduće blisko sarađujemo i negujemo više nego dobre odnose sa našom susednom zemljom i da kroz razne kulturne i ekonomske aspekte učvršćujemo saradnju Novog Sada i crnogorskih gradova - naglasio je Vučević.

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da je susret sa pokrajinskim premijerom i gradonačelnikom Novog Sada odlična prilika da se konstatuje ono u šta se, kako je kazao, već uverio juče prilikom razgovora sa najvišim državnim zvanicnicima Srbije, odnosno predsednicima Vlade, parlamenta i države, a to je da  su crnogorsko-srpki odnosi u usponu.

- Mi napredujemo ne samo kada je u pitanju dijalog na međudržavnom političkom nivou, već kvalitetnije radimo i na valorizaciji naših resursa, u okviru poljoprivrede, turizma,  infrastrukture i energetike - rekao je Marković.

Foto: Profimedia

On je dodao da se boraveći u Vojvodini, susreo i sa predstavnicima crnogorske nacionalne manjine u Lovćencu, sa ljudima koji, kako je naglasio, gaje snažnu emociju za svoju maticu, ali su kao građani Srbije privrženi napretku zemlje.

Vučević sa ambasadorom Bugarske o saradnji: Vlajkov čestitao Novom Sadu dve titule (FOTO)Mil

Marković je istakao da ga raduje činjenica da se na svim nivoima vlasti u Srbiji posvećeno radi na  održavanju postojećih prava, ali i na daljem unapređivanju položaja crnogorske nacionalne manjine.

Predsednik pokrajisnke vlade Igor Mirovic istakao je da postoje tradicionalno dobri odnosi, kako na nivou dve države, tako i što se tiče odnosa Vojvodine prema crnogorskoj zajednici, a koji predstavlja samo deo ukupne politike koju Vlada AP Vojvodine vodi kada je reč o ostvarivanju prava svih nacionalnih zajednica.

Crnogorski premijer predvodi delegaciju vlade u kojoj su ministri ekonomije, turizma, prosvete i saobraćaja.

Marković je tokom posete Beogradu ocenio da su političke veze sa Srbijom i sa vladom premijera Aleksandra Vučića odlične i poručio da ih dve zemlje moraju potvrditi i kroz valorizaciju zajedničkih ekonomskih projekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.