NAKON 180 GODINA PRVI PUT MOŽEMO DA VIDIMO IZBLIZA! Patrijarh prikazao detalje o svetinji naše prestonice (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 22:16

NAKON 180 GODINA PRVI PUT MOŽEMO DA VIDIMO IZBLIZA! Patrijarh prikazao detalje o svetinji naše prestonice (VIDEO)

Patrijarh Porfirije objavio je na Instagramu video sa istorijom zvonika Saborne crkve u Beogradu u opisu.

- Zvonik stare beogradske Saborne crkve već punih sto osamdeset godina krstonosno krasi i blagosilja naš prestoni grad Beograd. Ako ste se pitali kakvi su to zagonetni pozlaćeni ukrasi i simboli na visokoj kupoli ovog zvonika, zahvaljujući savremenim tehničkim mogućnostima snimanja, sada ih možemo videti i izbliza - napisao je patrijarh:

- Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severnoj strani predstavljen je grb Beogradske mitropolije, a na istočnoj ukršteni kneževski skiptar i arhijerejsko žezlo, simboli srpske svetovne i duhovne vlasti. Dok je na južnoj strani predstavljen grb Kneževine Srbije, na zapadnoj je razlistali Krst pobede u oblacima, kakav se ukazao Svetom Caru Konstantinu. Svaki od ovih simvola je ovenčan lovorovim vencem, koji simvoliše Slavu Božju - piše u objavi na Instagramu.

A post shared by Патријарх Порфирије (@porfirije_patrijarh)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.