NAJVEĆI TERETNI AVION SLETEO U ZAGREB: Doneo motor NUKLEARNE ELEKTRANE!? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI TERETNI AVION SLETEO U ZAGREB: Doneo motor NUKLEARNE ELEKTRANE!? (VIDEO)

Ne bledi sjaj Jugoturbine

Dizelski motor iz nuklearne elektrane Smolensk, proizveden 1978. godine u pogonima karlovačkog Adriadizela i težak 84 tone, biće potrebno remontovati nakon 42 godine rada.

U Hrvatsku ga je dovezla jedna od najvećih letelica na svetu "antonov 124-100".

Nakon sletanja dizelski motor vanrednim prevozom ide tamo gde je i izrađen pre toliko godina - u fabriku koja se tad zvala Jugoturbina.

Završetak remonta i vraćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Rusiju planirano je za kraj 2019. godine.

U nuklearnim postrojenjima širom sveta radi više od 50 Adriadizelovih generatorskih setova koji služe za napajanje nuklearki u slučaju havarije i nestanka struje u samoj elektrani.

Nenad Končar, predsednik uprave Adriadizela, ističe da su posebno ponosni na servise, remonte i tehničku podršku na dizel motorima u nuklearnom sektoru u Rusiji, Češkoj, Slovačkoj i Ukrajini.

Pogledajte rezultate

ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.