NAJVEĆI DOKAZ DA ČIČA DRAŽA NIJE BIO IZDAJNIK: Jedan papir otkriva sve! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVEĆI DOKAZ DA ČIČA DRAŽA NIJE BIO IZDAJNIK: Jedan papir otkriva sve! (FOTO)

Nemci želeli da dođu do generala

Jedan od glavnih dokaza da Draža Mihailović nije bio izdajnik koji je koristio i pravni tim koji se borio za njegovu rehabilitaciju jeste nemačka poternica za njim iz jula 1943. godine.

Tekst poternice prenosimo u celosti:

100.000 Rajhsmaraka u zlatu dobiće onaj koji dovede živa ili mrtva vođu bandi Dražu Mihailovića.

Ovaj zločinac bacio je zemlju u najveću nesreću. Otupavivši od razvratnog života, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uobrazio je on da je pozvan da "oslobodi" narod. Kao engleski plaćenik, ovaj smešni hvalisavac nije ništa drguo radio već utirao put boljševizmu i time pomagao da se unište sva nacionalna dobra koja su narodu od vajkada bila visoka i sveta. On je time poremetio mir seljaka i građanina, upropastio imanje, dobro pa i život hiljadama ljudi, a zemlju bacio u neopisivu bedu i nevolju.

Stoga je ovaj opasni bandit u zemlji ucenjen sa 100.000 rajhsmaraka u zlatu.

Onaj koji dokaže da je ovog zločinca učinio bezopasnim ili ga preda najbližoj nemačkoj vlasti ne samo što će dobiti nagradu od 100.000 Rajhsmaraka u zlatu, nego će tim izvršiti i jedno nacionalno delo jer će osloboditi narod i otadžbinu od biča nečovečnog krvavog terora.

Vrhovni zapovednik nemačkih trupa u Srbiji

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.