NAJVEĆA TAJNA KRALJA ALEKSANDRA: Na grudima je imao nešto čega su se svi GADILI i krio je to DO SMRTI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 08:15

NAJVEĆA TAJNA KRALJA ALEKSANDRA: Na grudima je imao nešto čega su se svi GADILI i krio je to DO SMRTI (FOTO)

Simbolika je i dalje nepoznata.

Prvi jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević imao je preko grudi istetoviranog krunisanog orla. Izgled ove ptice bio je sličan germanskim heraldičkim motivima sa pruskih plemićke grbove, ali nije bio identičan.

Tetovaža kralja Aleksandra prikazivala je jednoglavog orla široko raširenih krila, sa mačem u jednom i šarom u drugoj kandži. Iznad orla nalazila se kruna nalik onoj Svetog rimskog carstva.

Kao što se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije znalo da postoji, tako se sa sigurnošću ne zna ni koja joj je bila simbolika, kao ni kraljeva motivacija da se istetovira i to preko celih grudi.

To nije bila retkost među vladarima onog vremena (na primer, i car Nikolaj II Romanov bio je tetoviran), ali izbor simbola je neobičan naročito ako se ima na umu da je upravo Aleksandar vodio pobedonosni rat koji je označio kraj nemačkog carstva čiji je ovo bio simbol.

Zato je, istoričari se slažu, tetovaža nastala ili pre Prvog svetskog rata, u kraljevim mlađim danima, ili nakon, ali u čast njegovog venčanja sa kraljicom Marijom, rumunskom princezom iz doma Hoencolern-Zigmaringena.

Orao je inače drevni simbol moći - sa njim su prikazivani i Zevs i Juputer, a u hrišćanstvu je simbol Jovana Bogoslova.

To da je jugoslovenski kralj "Ujedinitelj" bio tetoviran decenijama je bilo potpuno nepoznato, a izgled njegove tetovaže možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TAJNA KRALJA ALEKSANDRA OTKRIVENA TEK POSLE ATENTATA: Ono što je imao na grudima krio je SVE DO SMRTI!

Izvor: Kurir, 30.Maj.2020

Kralj Aleksandar Karađorđević Ujedinitelj imao istetoviranog velikog orla. Heraldički znak preko celih grudi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.