NAJVEĆA ITALIJANSKA MEDIJSKA KUĆA PRAVI REPORTAŽU NA SAJMU: Azuri oduševljeni procesom imunizacije u Srbiji: Daleko smo mi od vaše zemlje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 13:41

NAJVEĆA ITALIJANSKA MEDIJSKA KUĆA PRAVI REPORTAŽU NA SAJMU: "Azuri" oduševljeni procesom imunizacije u Srbiji: Daleko smo mi od vaše zemlje!

Najveća medijska kuća u Italiji RAI poslala je svoju novinarsku ekipu da napravi reportažu o vakcinisanju u Srbiji.

Novinar Amedeo Rikući i njegov snimatelj na Beogradskom sajmu prikupljali su materijal za centralnu informativnu emisiju RAI  TG1.

- Došli smo u Beograd baš zbog toga što je Srbija jedna od vodećih zemalja po tempu vakcinikacije u Evropi. Uverili smo se na licu mesta kako to funkcioniše kod vas i impersionarani smo - kaže za Rikući.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na pitanje može li da uporedi situaciju u Italiji s onim što je video kod nas, odgovara:

- Kod nas sve mnogo sporije, daleko smo od vas jer jednostavno nema dovoljno vakcina. Ograničeni smo samo na dve, dok u Srbiji postoji veći izbor. Mogu da kažem da je situacija u Italiji mnogo lošija.

U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, do sada date 1.535.274 doze vakcine protiv koronavirusa, a 534.751 osoba je dobila i drugu dozu vakcine, prenosi agencija Tanjug.

Srbija je uvjerljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slijede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Albanija i Crna Gora.

Ona je na prvom mjestu u regiji i prema broju građana koji su primili drugu dozu vakcine na milion stanovnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.