NAJTEŽI SLUČAJ KOJI CRNOGORSKI VATROGASCI PAMTE: U stravičnom požaru stradale četiri osobe od kojih dvoje male dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 19:16

NAJTEŽI SLUČAJ KOJI CRNOGORSKI VATROGASCI PAMTE: U stravičnom požaru stradale četiri osobe od kojih dvoje male dece

Tragedija u Baru.

Ogroman požar koji je rano jutros izbio u improvizovanom naselju u Baru nastradalo je dvoje dece, devojka (19) i jedna starija žena.

- Mi smo prijavu primili u 4 sata i 2 minuta. Odmah smo sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom izašli na teren i zatekli požar u razbuktaloj fazi. Gašenje je uspešno završeno, ali je akcija potrajala. Nažalost, učinili smo sve što je u našoj moći, ali četiri lica su izgubila život - rekao je za RINU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aco Vulević, komandir Službe zaštite i spašavanja Bar.

Vatrogasci ističu da je jutrošnji prizor jedan od najtežih koji su doživeli tokom svojih karijera. Uzrok požara nije poznat, ali se radi o barakama koje su načinjene od lako zapaljivih materijala.

- Na ovoj lokaciji improvizovanog naselja ispod brda Volujica ovo je prvi požar, ali su se ranije događali na sličnim barakama u naseljima na drugoj lokaciji - dodaje Vulević.

U ovom požaru, nije bilo drugih povređenih lica. Uzrok izbijanja vatrene stihije biće naknadno utvrđen.

(Srbija Danas/Telegraf)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.