NAJPOZNATIJI SRPSKI STOLAR PROMOVISAO NASLEDNIKA: Zavoleo sam drvo i nastaviću da pomažem kao Mile (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 22:07

NAJPOZNATIJI SRPSKI STOLAR PROMOVISAO NASLEDNIKA: Zavoleo sam drvo i nastaviću da pomažem kao Mile (FOTO)

Otac će mu i dalje pomagati

Stolar Mile, veliki srpski humanitarac koji pravi i poklanja stolice za hranjenje beba porodicima koje ne mogu da ih priušte, najavio je smenu generacija! On je juče na mrežama objavio da celu radionicu prepušta svom sinu Stefanu.

Da bi sve proteklo kako valja Mile dodaje da će biti uz naslednika i pomagati mu dok se ne opusti i krene potpuno samostalno da radi. Tim povodom mladi Stefan je otkrio kako je zavoleo Miletov zanat i koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mu planovi. Počeo je dosta davno da radi sa ocem koji mu je uvek dozvoljavao da mu se "meša u posao".

- Sa ocem radim već dugo, pa i pre nego što je počeo sa stolicama, uvek me je puštao i davao neke sitne posliće da bih zavoleo drvo. Uz njega me je sve više privlačio taj zanat i samo oblikovanje drveta, što sam i upisao u srednjoj skoli - priča Stefan.

Dodaje da mu je tata i dalje mentor u ovom zanatu.

- Za sada radim ono što mi on zada i naredi. Moj dan sa njim izgleda tako što se trudim da mu maksimalmo pomognem u svemu, uvek pitam šta me interesuje i šta ne znam da bi mi on objasnio. Naravno, voleo bih da mi još dugo pomaže - objašnjava Stefan.

Mile se inače o svim akcijama i apelima za pomoć oglašavao na Fejsbuk stranici. Stefan će taj trend nastaviti, a rekao je i da je iza cele te priče stajao i Stefan.

- Ja sam već administrator stranice Stolar Mile, gde se već uveliko oglašavam, a sve više i više ću preuzimati tu stranicu na sebe - objašnjava Stefan.

Planira da očevim stopama nastavi potpuno tako da će nastaviti i sa humanitarnim akcijama koje su nam i pomogle da čujemo za čoveka velikog srca:

- Nastaviću da se bavim i time, pošto sam sa njim u mnogim humanitarnim akcijama i video težak život pojedinih ljudi, što me je iskreno pogodilo, a ni sam nisam mogao da ostanem ravnodušan. Tata će ipak još pomagati. Sigurno da će tata nastaviti da radi sa mnom jer kako kaže: "Teško je izaći iz toga tako lako".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.