NAJPOZNATIJI SRPSKI BEGUNAC U NEMAČKOJ: Danijel NAJAVIO POKOLJ pa uhapšen u Srbiji, razlog je BIZARAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 00:42

NAJPOZNATIJI SRPSKI BEGUNAC U NEMAČKOJ: Danijel NAJAVIO POKOLJ pa uhapšen u Srbiji, razlog je BIZARAN

Krajem marta pušten na slobodu, pa se uputio ka Mađarskoj

Srbin Daniel Vojnović (33), koji je u martu prošle godine pobegao iz nemačkog zatvora, ponovo je iza rešetaka, a lokalni mediji su njegov put nazvali "Odiseja po Evropi".

Naime, Vojnović je u martu 2019. pobegao iz zatvora, u kom je služio kaznu za nanošenje teških telesnih povreda, kad je u pratnji stražara posetio roditelje u porodičnom domu. Nemačka  policija se digla na noge jer je Vojnović u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvoru najavio pokolj i napravio spisak za odstrel, na kom se našlo desetak osoba, među kojima su i sudija i porotnici, koji su ga osudili na zatvorsku kaznu od tri godine i osam meseci zbog ranjavanja pripadnika obezbeđenja jednog bordela.

On je nakon toga nestao, a potraga je trajala mesecima, dok nije uhapšen u Srbiji kad je svom stricu ukrao automobil.

Vojnović je u Srbiji bio u zatvoru dva meseca, pošto se posvađao i potukao sa stricem i ukrao mu kola, a prilikom hapšenja kod njega su pronađeni marihuana, dva noža i ukradeni "ajfon". On je krajem marta pušten na slobodu, pa se uputio ka Mađarskoj. Zbog evropskog naloga za hapšenje ponovo je uhapšen na mađarskoj granici, a tamošnje vlasti su ga zadržale do kraja jula, kad se ponovo našao na slobodi.

Vojnović je kolima iz Mađarske prošao kroz Austriju, došao u Nemačku i proveo noć u kući roditelja.

- Daniel se javio svom advokatu, s kojim je otišao u policijsku stanicu, gde mu je određen pritvor. Prekjuče su stražari došli po njega i sproveli ga u zatvor. Tu mu je određen karantin zbog koronavirusa - izjavio je upravnik zatvora Tomas Konig. On je rekao da će se promeniti uslovi koje je Vojnović ranije imao u zatvoru.

- Ublažavanje mera koje je ranije imao verovatno neće biti isto - rekao je Konig.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.