NAJNOVIJI PODACI MINISTARSTVA ZDRAVLJA: U Srbiji ukupno 65 slučajeva zaraze, 8 novih

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2020, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJI PODACI MINISTARSTVA ZDRAVLJA: U Srbiji ukupno 65 slučajeva zaraze, 8 novih

Danas je drugi dan vanrednog stanja zbog korona virusa.

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije objavilo je najnovije podatke o broju zaraženih korona virusom u našoj zemlji.

U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Zbog koronavirusa, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je u nedelju uveo vanredno stanje na teritoriji čitave naše zemlje. Obustavljen je rad škola, vrtića i fakulteta, organizovana je nastava na daljinu.

Zatvoreni su granični prelazi za sve, osim za diplomate i građane Srbije.

Od danas su zatvoreni i šalteri javnih službi, a sve u sprečavanju širenja zaraze.

Osim toga, da bi se sačuvalo zdravlje naših sugrađana, starijih i hroničnih bolesnika, važenje elektronskih recepata za lekove je produženo za tri meseca. To praktično znači da će se elektronski recepti i terapije koristiti najviše devet meseci, računajući od datuma poslednjeg propisivanja leka, umesto šest, kako je bilo do sada.

Vlada Srbije apeluje na sve građane da odlože obaveze i ostanu u svojim kućama da bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Za više informacija možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina gradova i opština na jugu uvela kontakt centre i mere za zaštitu od korone

Izvor: JužneVesti.com, 17.Mar.2020

Nakon uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja škola, vrtića i fakulteta na teritoriji cele Srbije, posebne mere kojima će se sprečiti širenje virusa korona uveli su nadležni u Nišavskom, Jablaničkom, Pirotskom, Pčinjskom i Topličkom okrugu. Većina gradova i opština uvela je i kontakt centre...

Nastavak na JužneVesti.com...

"DOSTAVIĆEMO SRBIJI MASKE, OPREMU I LJUDE" Vučić se sastao sa ambasadorkom Kine, a portparol Ministarstva trgovine ove zemlje poslao našoj zemlji VAŽNU PORUKU

Izvor: Blic, 17.Mar.2020

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

Nastavak na Blic...

Šta se sve može ograničiti u vanrednom stanju?

Izvor: Danas, 17.Mar.2020

Predsednik Republike u nedelju je objavio odluku o proglašenju vanrednog stanja usled opasnosti od širenja zaraze korona virusom.

Nastavak na Danas...

Formiran Krizni štab Islamske zajednice za prevenciju korona virusa

Izvor: SandzakPress.net, 17.Mar.2020

U utorak 17.03.2020. godine predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić održao je sastanak sa rukovodiocima ustanova Islamske zajednice i glavnim imamima medžlisa s ciljem sagledavanja aktuelnog stanja na terenu i preventivnog djelovanja, a nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji...

Nastavak na SandzakPress.net...

Slovenački ministar: Svi treba da se ponašaju kao da su zaraženi

Izvor: Blic, 18.Mar.2020, 00:12

Ministar zdravlja Slovenije Tomaž Gantar upozorio je danas građane te zemlje da bi svi trebalo da se ponašaju kao da su zarazni pošto je, kako je naveo, broj zaraženih novim korona virusom verovatno pet puta veći od 275, koliko zvanično ima potvrđenih slučaja.

Nastavak na Blic...

Još 11 slučajeva zaraze korona virusom u Srbiji, ukupno 83

Izvor: Danas, 18.Mar.2020

U Srbiji je jutros registrovano još 11 slučajeva zaraze korona virusom, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupno 83 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.