NAJNOVIJI PODACI! Još 89 inficiranih, preminulo sedam osoba: Kolika nam opasnost i dalje preti od korone?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 15:16

NAJNOVIJI PODACI! Još 89 inficiranih, preminulo sedam osoba: Kolika nam opasnost i dalje preti od korone?

Najnoviji presek stanja koronavirusa u našoj zemlji

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 89 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 7 pacijenata. Testirano je 8.327 osoba.

Na respiratoru je 15 pacijenata.

Dr Gligić kaže da simptomi podsećaju na običnu prehladu, ali da ne možemo da kažemo da smo korona virus sveli na taj nivo

Pred >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medicinskim stručnjacima je pitanje da li ćemo uspeti da ovaj opaki virus uskoro nateramo, imunizacijom i poštovanjem epidemioloških mera, da nam se prilagodi i da se ponaša kao "obična prehlada".

Britanski epidemiolog, profesor Tim Spektor kaže da su nedavni podaci pokazali da su raniji, "klasični" simptomi kao što su bili gubitak ukusa i mirisa, posle pojave novih sojeva korona virusa zamenjeni glavoboljom, curenjem nosa i upaljenim grlom.

- Crvenilo grla, curenje nosa i kašalj, koji su sada na vrhu liste simptoma korona virusa zapravo su bili i prvi znaci bolesti kada je otkrivena, pre nego što se došlo do toga da se ona manifestuje i gubitkom mirisa i ukusa - kaže virusolog dr Ana Gligić.

Dr Gligić kaže da simptomi sa vrha liste podsećaju na običnu prehladu, ali da ne možemo da kažemo da smo korona virus sveli na taj nivo.

- Mi smo sada prilično imuni, pa ćemo uživati neko vreme i veća opasnost nam neko vreme ne preti. Ali ne možemo da kažemo da smo ga sveli na nivo prehlade, jer od prehlade se ne završava u bolnicama. To što sada korona ima slične simptome kao prehlada može da bude pomalo zbunjujuće za neiskusnije lekare i da im oteža da ga dijagnostifikuju - navodi dr Gligić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISPOD 100! Ovo je najnoviji korona presek

Izvor: Blic, 19.Jun.2021

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 8.327 osoba, od kojih je 89 pozitivno dok je, nažalost, 7 osoba preminulo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.