NAJNOVIJI NAPAD: U pucnjavi na automobil stradale dve žene, obavljale visoke javne funkcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 11:49

NAJNOVIJI NAPAD: U pucnjavi na automobil stradale dve žene, obavljale visoke javne funkcije

Situacija u glavnom gradu se ne smiruje već neko vreme

Naoružani napadači pucali su danas na automobil u severnom delu Kabula, ubivši dve žene sudije koje su radile za visoki sud u Avganistanu i ranivši vozača, rekao je zvaničnik suda.

Ovo je najnoviji napad u glavnom gradu Avganistana tokom mirovnih pregovora između talibana i avganistanskih zvaničnika vlade u Kataru, podseća AP.

Portparol Vrhovnog suda Avganistana Ahmad Fahim Kavim rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su žene bile sudije koje su radile za viši sud, ali ih nije identifikovao po imenu.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol talibana Zabihula Mudžahid rekao je da ta pobunjenička grupa nije odgovorna.

Avganistanska vlada poslednjih meseci više puta je optužila Talibane za ciljana ubistva, a pobunjenička grupa optužuje vladu da je inscenirala ubistva kako bi pokvarila mirovni proces.

Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za višestruke napade u glavnom gradu poslednjih meseci, uključujući i obrazovne institucije u kojima je poginulo 50 ljudi, od kojih je većina učenika.

ISIS je preuzela odgovornost i za raketne napade u decembru usmerene na glavnu američku bazu u Avganistanu, kada nije bilo žrtava.

Talibani i avganistanska vlada početkom ovog meseca nastavili su mirovne pregovore u Kataru.

Pregovori su sporo započeli, jer pobunjenička grupa nastavlja napade na avganistanske vladine snage, istovremeno održavajući obećanje da neće napadati američke i NATO trupe, navodi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Kabulu ubijene dve žene sudije

Izvor: RTS, 17.Jan.2021

Dve žene sudije koje rade za Vrhovni sud Avganistana ubijene su na putu za posao u Kabulu, potvrdili su avganistanski zvaničnici. . Žene su bile na meti naoružanih lica dok su bile u vozilu na putu do kancelarije, potvrdio je portparol vrhovnog suda...Incident se dogodio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.