NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Iako Srbija gori, ovaj deo zemlje zahvatiće jako nevreme u narednim satima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 11:42

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Iako Srbija gori, ovaj deo zemlje zahvatiće jako nevreme u narednim satima

Iako nas ovih dana u Srbiji očekuju tropske vrućine, sa temperaturama preko 40 stepeni, RHMZ objavio je upozorenje na kišu u narednih dva sata.

Iako nas ovih dana u Srbiji očekuju tropske vrućine, sa temperaturama preko 40 stepeni, RHMZ objavio je upozorenje na kišu u narednih dva sata.

- Uz izolovani razvoj oblačnosti, na području Vojvodine u naredna 2 časa očekuje se pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom - objavio je RHMZ u 10:20.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na snazi je meteoalarm i upozorenje na visoke temperature, dok se za sutra aktivira i upozorenje na vremenske nepogode za područje Vojvodine i Beograda.

- Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo. Danas maksimalna temperatura od 34 do 38 °C, a sutra lokalno i do 40 °C. Temperatura će u petak (14.07.) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni), a zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelјu i u prvoj polovini naredne sedmice (16 – 20.07.) ponovo očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C.

I u Beogradu veoma toplo, danas i sutra maksimalna temperatura oko 38 °C.

- Lokalna pojava kratkotrajno intenzivnih plјuskova sa gradom i jakim vetrom na području Vojvodine moguća je već danas (12.07.) u toku dana, ali je najveća verovatnoća pojave nepogoda sa olujnim vetrom sutra posle podne (13.07.). Na području Beograda i šire okoline moguća je pojava kratkotrajno intenzivnih plјuskova sa gradom i olujnim vetrom sa najvećom verovatnoćom pojave sutra (13.07.) posle podne - objavio je RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vrućine ne jenjavaju, sutra do 40 stepeni: RHMZ izdao čak 3 upozorenja, možemo li se nadati skorijem zahlađenju

Izvor: Blic, 12.Jul.2023

Visoke temperature u Srbiji, nakon talasa kiša i hladnijeg vremena, čine se neizdrživim. Ulice su u podne skoro pa prazne, a voda i šešir su obavezni ukoliko planirate napolje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.