NAJNOVIJE UPOZORENJE LEKARA I HIDROMETEOROLOGA: Vodite podjednako računa kada ste u kući i van nje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJE UPOZORENJE LEKARA I HIDROMETEOROLOGA: Vodite podjednako računa kada ste u kući i van nje!

Ugrožena mogu biti i deca

Hidrometeorolozi upozoravaju na temperature veće od 37 stepeni narednih dana, uz visok, a u nekim gradovima i izuzetno visok nivo UV zračenja. Posebno su ugrožena deca, pacijenti sa vaskularnim problemima i dijabetičari. Najvažnije je izbegavati najjači sunčani udar od 10 do 17 časova.

Foto: Profimedia

Nisu ugroženi samo oni koji provode vreme napolju, već bi i oni koji ostaju kući mogli da osete toplotni talas. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Posebno su ugrožena deca, dijabetičari, kardio i cerebralnovaskularni pacijenti. Marija Zdravković, direktorka KBC „Bežanijska kosa“, objašnjava da najviše treba da se paze bolesnici sa anginom pektoris, oni koji su pretrpeli infarkt miokarda ili šlog, dijabetičari...

Foto: Profimedia

Ipak, ističe da nema razloga za paniku.

- Osim redovne, dobro dozirane terapije, bitno je da svoje ponašanje usklade sa trenutnim vremenskim prilikama. Najvažnije je da izbegavaju taj direktni najjači sunčani udar, od 10 do 17 časova, kao i da izbegavaju situacije naglog, iznenadnog znojenja kada se ne može brzo nadoknaditi izgubljena količina tečnosti - ističe Zdravkovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.