NAJNOVIJE INFORMACIJE O RANJENIMA U DVA MASAKRA: Devojčica kojoj je pucano u glavu i dalje se bori za život

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 10:39

NAJNOVIJE INFORMACIJE O RANJENIMA U DVA MASAKRA: Devojčica kojoj je pucano u glavu i dalje se bori za život

Dvoje povređenih iz Mladenovca i dalje u teškom stanju, devojčica i dalje životno ugrožena.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije, prof. dr Milika Ašanin naveo je da i dalje ima pacijenta, koji su povređeni u pucnjavama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, koji su životno ugroženi.

Devojčica kojoj je dečak-ubica pucao u glavu i koja se nalazi u "Tiršovoj" i dalje je u lošem stanju i život joj je ugrožen.

- Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pacijenata koji su nam došli iz OŠ imamo jednu učenicu koja je sasvim dobro.

Pre neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice.

Nastavnica je potpuno stabilna i ona je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci - kaže dr Ašanin.

Šestoro pacijenata pristiglih iz Mladenovca je i dalje na jedinici intezivnog lečenja, ali se očekuje da jedan pacijent bude premešten na odeljenje.

- Pacijenti koji su došli iz Mladenovca, tu imamo šest pacijenata koji su na jedinici intezivnog lečenja.

Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC "Dragiša Mišović".

Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas.

Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija - kaže dr Milika Ašanin

Kako ističe, jedan od pacijenata bi mogao da pređe na odeljenje, ističe direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije.

- Od svih ležećih pacijenata, jedan bi uskoro trebalo da pređe na odeljenje. To je pacijent koji je imao povredu urogenitalne regije, a drži se još jer je imao trombozu u venama donjih ekstremiteta, tako da će on uskoro preći na odeljenje - kaže dr Milika Ašanin.

On je naveo i da je ova situacija samo pokazala koliko srpsko zdravstvo može biti uspešno.

- Nije lako kada za ovako kratko vreme morate da primite toliko teških pacijenata. Vrlo je emotivno, a za kratko vreme su se stvorili uslovi da počne set teških intervencija - kaže dr Milika Ašanin za "Prvu".

Iz smedervske bolnice biće otpušten i drugi povređeni u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva

- Iz smederevske Opšte bolnice, u toku dana, na kućno lečenje biće pušten i poslednji povređeni u pucnjavi u okolini Smedereva i Mladenovca, a koji se nalazio u toj ustanovi, potvrđeno je RTS-u.

On je u noći pucnjave, primljen sa prostrelnom ranom potkolenice.

Nakon toga je operisan i smešten na odeljenje ortopedije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.