NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ VUHANA: Oglasili se stručnjaci SZO i otkrili kada će biti poznat UZROK PANDEMIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 22:10

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ VUHANA: Oglasili se stručnjaci SZO i otkrili kada će biti poznat UZROK PANDEMIJE

Stručnjaci su zaključili da postoji veoma mala verovatnoća da je pandemija rezultat nesreće u laboratoriji.

Jedan od lidera nedavne misije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koja je boravila u Kini radi istrage o poreklu virusa korona Peter Dašak očekuje da će u narednih nekoliko godina biti otkriveno šta je pokrenulo pandemiju.

Dašak je istakao da bi prikupljena naučna istraživanja mogla dovesti do otkrića na koji način su životinje koje su bile nosioci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kovida 19 zarazile prve ljude u Vuhanu.

- Bilo je prenosa iz Vuhana na provincije na jugu Kine, gde je najbliži srodnik virusa otkriven u slepim miševima - naglasio je Dašak.

Prema njegovim rečima, trgovina divljim životinjama, najverovatnije je objašnjenje dolaska kovida 19 u Vuhan, gde su prvi slučajevi među ljudima otkriveni u decembru 2019. godine.

On je istakao da tu hipotezu najsnažnije podržavaju SZO i kineska strana.

Dašak i drugi autori objaviće izveštaj, najranije naredne sedmice, o prvobitnim zaključcima njihove misije u Vuhanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.