NAJNOVIJA VEST SA BLISKOG ISTOKA Izraelski ministar odbrane objavio: Završeno je!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 14:29

NAJNOVIJA VEST SA BLISKOG ISTOKA Izraelski ministar odbrane objavio: "Završeno je!"

Završene su intezivne borbe izraelskih oružanih snaga protiv islamističke grupe Hamas na severu Pojasa Gaze, saopštilo je izraelsko Ministarstvo odbrane.

Uskoro će biti završena i intenzivna faza kopnene ofanzive na jugu primorske enklave u oblasti grada Kan Junis, izjavio je u ponedeljak izraelski ministar odbrane Joav Galan, prenosi Tajms of Izrael.

- Na kraju rata neće biti vojne pretnje iz Gaze. Hamas neće moći da kontroliše i funkcioniše kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojna sila u Pojasu Gaze, a ID će imati punu slobodu delovanja da uradi sve što je potrebno da brani građane Izraela. Možda će potrajati, ali će se završiti potpunom pobedom. Iako će se period intenzivnih borbi uskoro završiti, oružane snage moraju nastaviti vojni pritisak da obezbede oslobađanje preostalih izraelskih talaca u Gazi - rekao je Galan i dodao:

- Ako dođe do prekida vatre, sudbina talaca će biti zapečaćena dugi niz godina u zatočeništvu Hamasa. Bez vojnog pritiska, niko neće razgovarati sa nama. Samo sa pozicije sile mogu se osloboditi taoci - rekao je on.

Međunarodni pritisak na Izrael je u stalnom porastu da smanji intenzitet napada i izbegne masovne civilne žrtve tokom napada u Pojasu Gaze. Vašington je pozvao Izrael da pređe sa teškog bombardovanja na ciljanije napade na islamističku militantnu grupu Hamas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.