NAJNOVIJA PROGNOZA METEOROLOGA ĐURIĆA: U Srbiju stižu pljuskovi i grmljavina, poznato kakvo vreme nas čeka do kraja nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 16:14

NAJNOVIJA PROGNOZA METEOROLOGA ĐURIĆA: U Srbiju stižu pljuskovi i grmljavina, poznato kakvo vreme nas čeka do kraja nedelje

Nakon vrelih dana sada konačno uživamo u nešto prijatnijem letnjem vremenu i temperaturama uobičajenim za ovo doba godine.

U sredu se očekuje sunčano, a na severu oblačno i suvo vreme, a kako je najavio meteorolog Đorđe Đurić temperature će biti od 30 do 35 stepeni, u Beogradu do 32 stepena.

- U četvrtak će se preko centralne Evrope premeštatai ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Pod uticajem ovog ciklona u Srbiji će biti promenljivo oblačno i veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sparno, uz uslove za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode. Duvaće i jak jugozapadni vetar, a sa kojim će do juga i istoka Srbije pristizati veoma topla vazdušna masa, dok će na severu biti nešto prijatnije - najavio je Đurić.

Maksimalna temperatura od 28 na severozapadu do 38 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 32.

- Pred kraj dana hladni front sa severozapada doneće preko Panonske nizije osveženje, a umeren do jak jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni i to prvo u Vojvodini, a potom i u ostalim predelima Srbije - objavio je meteorolog.

- U petak će se ciklon i frontalni poremećaj premestiti iz centralne u u istočnu Evropu, pa se do našeg područja u sklopu izraženog severozapadnog strujanja očekuje advekcija još svežije vazdušne mase iz oblasti Alpa. Biće pretežno sunčano i veoma ugodno i prijatno vreme, samo još na jugu i istoku ponegde sa padavinama, ali uz razvedravanje do kraja dana. U prilog veoma ugodnom vremenu ići će i severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 25 do 29, u Beogradu do 27 stepeni - istakao je on.

- Za vikend će ponovo pod uticajem grebena sa jugozapada uslediti advekcija veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike, pa nas očekuje sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura u subotu biće od 32 do 36 stepeni, u Beogradu do 34, a u nedelju u svim predelima iznad 35, ponegde i do 40 stepeni.

Početkom sledeće sedmice malo prijatnije, ali i dalje toplo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.