NAJNOVIJA ODLUKA ZA SRBE! U ove dve zemlje možemo BEZ PCR TESTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 18:05

NAJNOVIJA ODLUKA ZA SRBE! U ove dve zemlje možemo BEZ PCR TESTA

PCR test za putnike iz Srbije neće biti obavezan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon današanje konferencije "Mini Šengen" najavio da će srpski turisti moći da idu u Severnu Makedoniju bez PCR testa.

- Bez PCR testova u Severnu Makedoniju i Albaniju - rekao je Vučić posle konferencije "Mini Šengen".

- Radi se na dogovoru ministara zdravlja da se u Severnu Makedoniju i Albaniju ulazi bez PCR testova - dodao je predsednik Srbije.

Podsećamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na početku meseca severnomakedonska komisija za zarazne bolesti predložila je da se otvori granica sa Srbijom, Crnom Gorom, tzv. Kosovom i Albanijom bez obaveznog PCR testa.

Kao glavni razlog, tada je navedena zadovoljavajuća epidemiološka situacija u ovim zemljama i mali brojimportovanih slučajeva.

U Republici Srbiji do 15 časova 30. oktobra 2020. godine registrovano je ukupno 43.137 potvrđenih slučajeva kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 11.004 osobe od kojih je 1.545 pozitivno. U poslednja 24 sata preminulo je 5 osoba.

Na respiratorima je trenutno 47 pacijenata.

Ukupan broj preminulih je 814.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.