NAJNOVIJA ODLUKA SUDA! Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor do 30 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 11:05

NAJNOVIJA ODLUKA SUDA! Belivuku i njegovoj grupi produžen pritvor do 30 dana

Pritvor im je produžen za 30 dana

Veljku Belivuku i njegovim saradnicima produžen je pritvor.

Naime, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, posebno odeljenje za organizovani kriminal je 22. oktobra 2021. godine, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, prema okrivljenima V.B., M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, B.K, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.S >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doneo rešenje kojim je prema okrivljenima produžio pritvor do 30 (trideset) dana.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za dvoje optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i odredio im kućni pritvor, uz elektronski nadzor.

Pritvor je ukinut Slađani Sekulić i Nikoli Stefanoviću, koji nisu optuženi za ubistva, već za pripadništvo grupi i oružje, a bili su uhapšeni kad i Belivuk, 4. februara.

Apelacioni sud je usvojio žalbe njihovih branilaca i preinačio rešenje kojim im je pritvor bio produžen, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Sud smatra da nema više opravdanih razloga da im bude određena najteža mera za obezbeđenje prisustva, a imao je u vidu i njihovo zdravstveno stanje, porodične prilike i to da nisu ranije osuđivani.

Ostali pripadnici ove grupe ostaju u zatvorskom pritvoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.