NAJNOVIJA INFORMACIJA! Ubica Đokića se krije u Beogradu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2021, 20:28

NAJNOVIJA INFORMACIJA! Ubica Đokića se krije u Beogradu?

Dvojica plaćenika i logističar pobegli preko mosta u Tešici do Draževca i potom kradenim autom dalje preko Aleksinca ka glavnom gradu.

U likvidaciji Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić učestvovala su trojica ubica. Logističar koji odlično poznaje teren oko Moravca, Tešice i obale Južne Morave je iz Aleksinca, a dvojica pucača su plaćenici koji su ranije već imali iskustva sa sličnim zločinima. Ova trojica su posle monstruoznog ubistva tročlane porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kradenim automobilom pobegli preko mosta u Tešici ka Draževcu, a potom dalje ka Aleksincu.

To je jedan od najnovijih pravaca istrage kojom se bave inspektori MUP uključeni u rasvetljavanje zločina koji je potresao Srbiju.

- Neki od tragova ostalih posle zločina u noći između 26. i 27. septembra ukazuju da su ubice koristile ukradeni automobil da bi na izlazu iz Moravca presrele i zaustavile pasat koji je vozio Goran Đokić. Jedan od njih je, preteći pištoljem, seo u Goranov auto i naredio mu, uz pratnju drugog vozila, da ih odveze u blizinu napuštene separacije "Nokić" pored Južne Morave. Tamo su iz dva pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara Đokići ubijeni, a njihova tela spaljena. Jedan od ubica je tada seo u Goranov pasat i odvezao ga 16 kilometara dalje u atar sela Grejač, na mesto zvano Vladine bare. Dvojica njegovih kompanjona su ga pratila ukradenim autom. Tamo su zapalili Goranov pasat i sva trojica tim drugim autom nastavili vožnju do mosta u Tešici - opisuje dobro obavešteni izvor verovatni redosled postupaka ubica.

Prema njegovim rečima, na mostu su se zaustavili i u, na tom mestu dovoljno duboku, Južnu Moravu bacili oba pištolja.

- Nastavili su potom put ka Draževcu. Znali su da na tom delu puta nema saobraćajnih kamera. Još se u tom trenutku nije razdanilo, pa im je i noć išla naruku. Iz tog sela su nastavili put ka Aleksincu. Mogli su čak da vide s te druge obale Morave vatru kojom su pokušali da unište DNK tragove u Goranovom pasatu - navodi se.

Prema ovoj rekonstrukciji zločina, logističara su ubice ostavile u Aleksincu, te nastavile put ka Beogradu.

- Poznato je da u glavnom gradu ima mnogo štek-stanova. Neke od njih kriminalci koriste samo da bi prespavali nekoliko noći dok se ne slegne prašina posle njihovih zločina. Tak posle toga se prebacuju preko Drine ako je reč o plaćenicima iz RS ili odlaze za Crnu Goru ako su odatle. Oni koji su iz Beograda posle nekoliko dana promene bar još jedan štek-stan da bi se, kada se ohlade tragovi, vratili običnom životu. Policija sada, poučena ranijim iskustvima, posebnu pažnju obraća na taj scenario. Pod lupom su svi bivši osuđenici koji su ubili ili ranili nekoga. Prelistavaju se ponovo sve prijave krađe vozila u Beogradu i Srbiji u danima pre zločina. Kad je reč o logističaru iz Aleksinca, opet se češlja povezanost Gorana sa njegovim kontaktima u vezi s radom menjačnice koju je vodio. Posebno je zanimljiva priča koja kruži tim gradom da je Goran davao novac na kamatu, uz značajnu proviziju - objašnjava sagovornik Republike.

Srpska policija je na korak do rešenja ovog misterioznog ubistva. Prema izvorima Srpskog telegrafa, kockice u mozaiku zločina koji je celu Srbiju ostavio u neverici uskoro bi trebalo da se poklope pošto su uzeti biološki tragovi sa mesta zločina i određuje se DNK profil ubice. Potom će se, kako saznajemo, obaviti upoređivanje sa DNK bazom podataka. Takođe, čaure i projektili pronađeni na mestu zločina dati su na balističko veštačenje, dok je pronađena metalna minđuša dostavljena Biološkom fakultetu na dalja ispitivanja.

Goran je ubijen jednim metkom, koji mu je ubica ispalio u lice, a u Gordanu i Lidiju ispaljena su po dva projektila, u glavu i grudi.

U ovaj kompleksan slučaj uključilo se i treće odeljenje beogradske policije, čiji inspektori istražuju krvne delikte. Kao mogući motiv zločina navodi se pljačka jer je Goran, prema kazivanju majke Stojanke, dosta novca nosio sa sobom. Verovatnije je ipak da je neko od njegovih dužnika izračunao da mu je jeftinije da plati ubice umesto da mu vrati novac.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, smatra da su ubice Đokića mogle da se sakriju na nekoliko mesta.

- Moguće je da su došli u Beograd, pa policija istražuje sve sumnjive likove koji su u poslednje vreme iznajmljivali stanove u prestonici ili one koji su se pojavili u hotelima i pansionima ako su to uopšte uradili legalno. Ni ostale lokacije nisu isključene, kao što su vikendice na Zlatiboru ili Kopaoniku ako nisu odabrali okolne zemlje da se sklone. Takođe, proveravaju se i svi bivši osuđenici koji su nedavno izašli s robije, na kojoj su bili zbog teških pljački, ubistva ili ranjavanja ili krađe automobila pošto su ovi napadači najverovatnije imali osobu koja je bila zadužena samo sa nabavku kola, vožnju i spaljivanje vozila - naglašava Spasić.

On otkriva još dva traga koji mogu da odvedu inspektore do ove bande.

- To su serijski brojevi na novčanicama. Ti brojevi se evidentiraju u banci, iz koje novčanice završavaju u menjačnici. Takođe, dobar trag može doći i iz provere okolnih benzinskih pumpi jer se tamo može videti ko je nedavno kupio kanistere goriva - zaključuje se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.