NAJJAČA ZUBARKA U SRBIJI: Osvojila zlato za Sloveniju

Izvor: Kurir, 28.Jul.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJJAČA ZUBARKA U SRBIJI: Osvojila zlato za Sloveniju

Draže bi mi bilo da sam nastupila za Srbiju, ali ovako sam imala veće pogodnosti, iskrena je Branka Petrović

POŽAREVAC - Požarevljanka Branka Petrović nedavno je na Svetskom prvenstvu u bodi-fitnesu osvojila drugo mesto u kategoriji "Figure“.

Osim u sportu ona je uspešna i u svojoj profesiji za koju su joj, ponekad, potrebni i jaki mišići. Posle teških fizičkih vežbi, kao što je, recimo, dizanje tegova, polovina muškaraca bi otišla na bolovanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ali Požarevljanki Branki Petrović svakodnevni treninzi u teretani dobro dođu u njenom poslu.

Branka je stomatolog, a tu treba imati jaku ruku kad na red dođe vađenje zuba.

"U stvari tu je važna tehnika, ali mi je zaista kod nekih pacijenata potrebna snaga“, kaže Branka.

Bodi-fitnesom se uspešno bavi već godinama. Godine 2012. bila je vicešampion Srbije, a pre mesec dana osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u bodi fitnesu održanom u Kopru.

Pored nje je šampionka Marija Vereš Baranji, dok je treća bila Jelena Đurđević. Branka je tamo nastupila kao predstavnik slovenačke bodi-fitnes asocijacije, koja joj je pružila bolje uslove od naše.

"Draže bi mi bilo da sam nastupila za Srbiju, ali ovako sam imala veće pogodnosti“, iskrena je zubarka.

Bodi-fitnes mnogi poistovećuju sa bodibildingom, ali razlike između njih postoje. „U bodibildingu je važna masa, dok je bodi-fitnes sofisticiraniji. Bitna je, naravno, simetrija, oblik tela, ali i pored svih mišića zadržavamo ženstvenost“, objašnjava Petrovićeva.

Branka svakodnevno trenira najmanje sat i po. Obično posle posla u ordinaciji.

"U ordinaciji radim sa ljudima i zadovoljstvo mi predstavlja kada nekom pomognem, a u teretani sam zadovoljna sama sobom.“

Brankini roditelji takođe su stomatolozi. Otac Boban nije ljubitelj njenog sporta, ali je podržava u tome.

Prosečan Srbin plaši se zubara kao nečastivog. Još ako je zubar nežno žensko biće koje ima mišiće, eto nerazumevanja na kvadrat.

"Ljudi ne shvataju tu lepotu i zadovoljstvo koji nas ispunjavaju dok radimo na sebi“, zaključuje vicešampionka sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=TYOyJDk0ng8

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NAJJAČA ZUBARKA U SRBIJI: Osvojila zlato za Sloveniju

Izvor: Dzungla.org, 28.Jul.2013

Draže bi mi bilo da sam nastupila za Srbiju, ali ovako sam imala veće pogodnosti, iskrena je Branka Petrović OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.