NAJDUŽI SPOR U KOMŠILUKU: Sud jedan predmet nije uspeo da reši DUŽE OD PET DECENIJA, a ovo je razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 07:28

NAJDUŽI SPOR U KOMŠILUKU: Sud jedan predmet nije uspeo da reši DUŽE OD PET DECENIJA, a ovo je razlog

Reč je o ostavinskom predmetu.

Najstariji nerešeni sudski predmet u BiH evidentiran je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, a reč je o postupku koji je pokrenut davne 1966. godine.

Iz Visokog sudskog i tužilačkog veća BiH, potvrđeno je da je reč o postupku uređenja imovinskih odnosa - raspravljanja zaostavštine, gde sud treba da utvrdi ko su naslednici umrlog, sačini njegovu zaostavštinu i utvrdi koja prava pripadaju naslednicima.

Predmet je pokrenut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još 1966. godine, a za njega je u martu 2019. godine stranka u postupku dostavila zahtev za dopunsko rešenje.

Podaci iz Sistema za automatsko upravljanje sudskim predmetima pokazuju da je i u još nekoliko starih predmeta tema zaostavština.

Četiri najstarija predmeta u pravosuđu BiH imaju inicijalne akte iz 1966, 1967, 1978. i 1979. godine. U sva četiri slučaja reč je o ostavinskim predmetima koji se odnose na uređenje imovinskih odnosa, odnosno raspravljanje zaostavštine.

Četiri predmeta su ranije bila u statusu završen, ali su stranke u međuvremenu dostavile predloge za raspravljanje naknadno pronađene imovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.