NAJDUŽI PREDSEDNIČKI MANDAT U CELOM SVETU: Svrgnuo strica s vlasti, od tad vlada 43 godine, pobedio šesti put zaredom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2022, 00:20

NAJDUŽI PREDSEDNIČKI MANDAT U CELOM SVETU: Svrgnuo strica s vlasti, od tad vlada 43 godine, pobedio šesti put zaredom!

Od sticanja nezavisnosti država je imala samo dvojicu predsednika - njega i njegovog strica

Potpredsednik Ekvatorijalne Gvineje Teodoro Nguema Obijang Mangue objavio je na Tviteru da je njegov otac, aktuelni predsednik Teodoro Obijang Nguema pobedio na predsedničkim izborima održanim 20. novembra sa 95 odsto osvojenih glasova.

Ovo je šesti mandat Teodora Obianga Ngueme na funkciji predsednika Ekvatorijalne Gvineje.

Sa 43 godine na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << funkciji predsednika, on ima najduži predsednički mandat u celom svetu, preneo je Rojters.

Ekvatorijalna Gvineja je imala samo dva predsednika od sticanja nezavisnosti od Španije 1968. godine. Aktuelni predsednik je svrgnuo svog strica Franciska Masijasa Nguemu pučem 1979. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Predsedniku sa najdužim stažom na svetu još jedan mandat, a već vlada 43 godine

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2022

Predsednik sa najdužim stažem na svetu (43 godine na vlasti), Teodoro Obijang Ngema Mbasogo (80), pobedio je na reizboru u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.