NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Jedini dečak kog je Kosta ubio u masakru osvajao medalje i nizao uspehe

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 07:24

NAJBOLJI DRUG MU UGASIO SNOVE: Jedini dečak kog je Kosta ubio u masakru osvajao medalje i nizao uspehe

Želeo je da postane pijanista

Dečak je napunio 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će Kosta Kecmanović, njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmoro đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema saznanjima Blica, ubijeni dečak je važio za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i dobitnik je više nagrada na nacionalnim i međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzičkim takmičenjima.

Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine. Prema informacijama Blica, ubijeni dečak je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju "Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom".

- Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocene. Pored muzike, voleo je jezike, matematiku i sport - navodi se na sajtu dečaka.

Kako se navodi, on je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom.

Dečak je pre mesec dana komponovao i svirao kompoziciju "Emocije" sa kojom je pobedo na 28. republičkom muzičkom stvaralaštvu "Deca kompozitori, FEDAMUS 2023." On je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), osvojio je drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtevnim programom:

1. J. S. Bach: Troglasna invencija, h-mol, No. 15

2. L. v. Beethoven: Sonata, c-mol, Op. 10, No. 1

3. F. Chopin: Etude, c-mol, Op. 25, No. 2, I stav

4. S.Rachmaninoff: Prelude, cis-mol, Op. 3, No. 2

Tim povodom oglasila se i škola u koju je išao te su mu čestitali.

- Čestitamo i želimo mu još mnogo nagrada u budućnosti - navodi se.

Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog mladića. U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su on i Kosta Kecmanović bili najbolji drugovi.

Načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je na konferenciji za novinare da ih je 3. maja u ranim jutarnjim satima pozvalo NN lice koje se predstavilo kao Kecmanović Kosta i rekao da je pucao u više osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ovom prilikom je smrtno stradalo 8 učenika, 7 devojčica i jedan dečak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu - rekao je Veselin Milić. Kosta Kecmanović je mesec dana planirao masakr. Imao je spisak dece koju je planirao da likvidira.

- On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica istorije bila blizu izlaza iz škole. U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara. Sa vrata učionice je pucao u učiteljicu, a potom i u učenike. Nakon masakra, izlazi napolje i puca u ostale. Sam je priznao da je planirao ovo, a imamo i spisak dece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza i odredio je prioritetne mete. Planirao je tačno kako će koje dete da likvidira - rekao je Milić na konferenciji za novinare.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.