NAJAVIO SVOJU SMRT

Izvor: Kurir, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVIO SVOJU SMRT

Vojni desetar Boban Milenković (27) posle noćnog dežurstva satima sedeo u kafiću, a onda iznenada doneo odluku da digne ruku na sebe

KOVIN - Crni barjak nad kućom usred Krečanske ulice u Kovinu zlokobno ukazuje na prekjučerašnju tragediju porodice Milenković, kad se ubio njihov Boban (27) na obližnjem vojnom objektu, gde je inače i bio zaposlen. Teško objašnjivi metak u stomak koji je Boban sebi ispalio iz puške, među meštanima ovog mirnog vojvođanskog mesta i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se pripisuje njegovom revoltu zbog, navodne, neuzvraćene ljubavi, o kojoj niko nije hteo reč više da kaže.

U domu Milenkovića beskonačna tuga i suze u očima majke Zore, oca Draga, brata Zlatka i najbliže rodbine. Bliski rođak pokojnog vojnog desetara po ugovoru, teškom mukom i isprekidanim glasom pokušava reporteru Kurira da rekonstruiše poslednja 24 časa Bobanovog života:

- Noć pre tragedije, Boban je bio na dežurstvu i, po običaju, došao je kući rano ujutro, bez ikakvih vidljivih promena u ponašanju. Odspavao je, i negde oko podne je s ukućanima popio kafu, a onda je biciklom otišao negde u pravcu centra grada. Sedeo u jedan od popularnih kovinskih kafića i sve vreme pio kafu i sokove - priča rođak pokojnog Bobana.

Tu za sve upućene nastaje nepoznanica o životu ovog mirnog momka, jer posle nekoliko mobilnih telefonskih razgovora, on je napustio kafić. Posle 17 časova nesrećni mladić obavestio je roditelje i brata da je odlučio da podigne ruku na sebe.

Brat Zlatko, takođe vojnik po ugovoru, i rođak kreću automobilima da pronađu i spreče Bobana u suicidnoj nameri. Nažalost, nešto više od desetak minuta ih je delilo da ga pronađu i bratskim molbama i suzama izmole da ostane na ovome svetu. Pred istražnim policijskim organima nagomilalo se dosta pitanja, od toga šta je tako kobno i iznenadno promenilo Bobanovo raspoloženje da podigne ruku na sebe, kao i kako je moguće da se i pored poruke ostavljene na prijavnici vojnog objekta o svesnoj želji za samoubistvom on dočepa puške, iako nije bio na dužnosti. U svesci primopredaje napisao je: „Odlučio sam da se ubijem“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.