NAJ DIZAJNERI

Izvor: Kurir, 11.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJ DIZAJNERI

Povodom treće po redu Beogradske nedelje dizajna održana svečana dodela nagrada za najuspešnije

Povodom treće po redu Beogradske nedelje dizajna, manifestacije održane od 5. do 10. maja sa akcentom na temu „Moderan život“, održana je svečana dodela nagrada za dizajnera godine u prostorijama najmodernijeg novootvorenog hotela „Zira“.

Ova poznata manifestacija okupila je, kao i do sada, najpoznatije svetske zvezde, eksperte i poslovne ljude iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dizajna, arhitekture, marketinga, brendinga i advertajzinga. Svi ljubitelji modernog dizajna imali su priliku da na više od pedeset lokacija širom grada posete brojne izložbe i tribine sa interesantnim i inovativnim sadržajima iz ove oblasti. Srž dešavanja svakako je bila trodnevna konferencija u jednom od najreprezentativnijeg zdanja jugoslovenske arhitekture, beogradskom hotelu „Jugoslavija“, posvećena stručnoj javnosti i zainteresovanim polaznicima čija je karijera tek u začetku. Kroz celodnevna predavanja temeljno se obrađivao fenomen visokog dizajna i savremene arhitekture, kao i njihov značaj i uloga u kreiranju masovnih medija.

Značaju ovog događaja doprinelo je gostovanje legendarnog Danijela Libeskinda, vodeće figure savremene arhitekture, poznatog po projektima izgradnje Jevrejskog muzeja u Berlinu, kao i ‘’Ground Zeroa’’ i Kule slobode u Njujorku. Pored njega, gosti ovogodišnje Nedelje dizajna bili su i brojni industrijski dizajneri, među kojima i Šin Azumi, Bjarke Ingles, kustoskinja njujorškog Muzeja moderne Paola Antoneli, Askan Mergentaler iz jednog od najmoćnijih arhitektonskih studija današnjice ‘’Hercog end De Meron’’.

Ovim povodom prvi put je dodeljena i nagrada za dizajnera godine, a u konkurenciji su bili Tom Dikson, Džasper Morison, Iv Behar i Konstantin Grčić. Na osnovu najvećeg broja glasova, koji su se sakupljali putem interneta, nagradu je dobio proslavljeni industrijski dizajner Konstantin Grčić, koji aktivno radi na lobiranju naše zemlje, a naročito Beograda, za koji kaže da je jedan od najlepših gradova na svetu s najkreativnijim ljudima.

Svečanoj ceremoniji dodele ove prestižne nagrade prisustvovale su mnoge poznate ličnosti, a među njima i modna kreatorka Dragana Ognjenović glumice Iva Štrljić i Katarina Radivojević, voditeljke Rada Radenović, Milica Stojanović...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.