NAHUŠKAĆE NAROD PROTIV SRBA: Žestoki sukobi pred izbore u Beču

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 12:32

NAHUŠKAĆE NAROD PROTIV SRBA: Žestoki sukobi pred izbore u Beču

Iz stare kutije izvađene dosadne, agresivne parole Hajnca Kristijana Štrahea

Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) kritikovala je Slobodarsku stranku (FPO) zbog kampanje, pokrenute pred izbore u Beču 11. oktobra i usmerene prema delu stanovništva Beča, i ukazala da "slobodarci" svađaju ljude, a ne podstiču jedinstvo građana.

- Apsolutno smo protiv zapaljivih, neljudskih poruka koje izazivaju podele u društvu i koja na najbrutalniji način iznosi klevete na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << račun našeg gradonačelnika Mihaela Ludviga - rekla je generalna sekretarka i šef kampanje SPO Beča Barbara Novak, reagujući na plakate FPO i konferenciju za novinare nosioca liste FPO Beča Dominika Nepa.

- Koliko očajni morate da budete da biste se bavili tako jeftinim i lošim potezima i politikom na taj način? Nep je iz stare kutije izvadio dosadne, agresivne parole svog prethodnika Hajnc Kristijana Štrahea, što pokazuje da FPO ostaje ono što jeste - izrazito desničarski orijentisana. Ova kampanja FPO u Beču je dno političke komunikacije - naglasila je ona.

Prema njenim rečima, pokušava da podstakne jedne protiv drugih i napravi podelu u društvu, dok se SPO zalaže za ravnopravnost svih građana i socijalno jedinstvo.

- Danas tako rade prema jednoj grupi stanovnika Beča, a tako će sutra možda govoriti i huškati i protiv Srba u Beču. Oni se predstavljaju kao veliki prijatelji Srba kao i njihov bivši šef Štrahe, a ovim činom samo pokazuju koliko su licemerni i koliko su njihove priče besmislene. Daju obećanja koja nikada neće ispuniti. Za njih su Srbi samo način da dođu do što većeg broja glasova. Pitanje je vremena kada će pokazati svoje pravo desničarsko lice, i nešto slično uraditi protiv Srba u Beču. Za socijaldemokrate je svaki stanovnik Beča pođednako važan i ne pravimo razlike između naših građana - ističe Novak.

Novakova je naglasila da će na izborima 11. oktobra Bečlije, po njenom uverenju, onima koji podstiču podele u društvu jasno reći "ne".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.