NAĐA je bila Epstajnova JUGOSLOVENSKA ROBINJA: Regrutovao ju je kada je imala 15 GODINA, podvodila mu devojčice, pilotirala zloglasnim avionom, A SADA JE NESTALA BEZ TRAGA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2024, 00:40

NAĐA je bila Epstajnova JUGOSLOVENSKA ROBINJA: Regrutovao ju je kada je imala 15 GODINA, podvodila mu devojčice, pilotirala zloglasnim avionom, A SADA JE NESTALA BEZ TRAGA (FOTO)

Epstajn je Nađu doveo iz Jugoslavije 2001. kada je bila tinejdžerka.

Bivša manekenka i bivši pilot ozloglašenog Lolita ekspresa Džefrija Epstajna Nađa Marcinko pozvala se najmanje 42 puta na Peti amandman tokom svedočenja o bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu i zlodelima pedofila, pokazao je transkript njene izjave od 13. aprila 2010. koji je nedavno otpečaćen, piše Daily mail.

Da se njeno ime pominje u dokumentima, piše i Forbes, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o Nađi se često pisalo prethodnih godina. Nakon što su objavljeni novi detalji, ona danima nije viđena u svom stanu u Njujorku, navodi New York Post.

- Poznajete li Bila Klintona? Da li ste prisustvovali nedoličnoj seksualnoj aktivnosti između Džefrija Epstina i maloletnice, dok je tu bio i Bil Klinton? - glasilo je jedno pitanje na sudu postavljeno Nađi Marcinko.

Marcinkova je bila dugogodišnja Epstajnova pomoćnica i redovni pilot njegovog takozvanog privatnog mlažnjaka "Lolita Expres", optuživali su je za saučesništvo u zlostavljanju maloletnih devojaka, koje je počinio seksualni prestupnik. Njeni advokati insistirali su na tome da je bila žrtva, a ne zlostavljač ili osoba koja je vrbovala devojke za mrežu trgovine ljudima u svrhu seksa, pa nije optužena za krivično delo.

Delimični transkript njene izjave deo je bujice dokumenata objavljenih u tužbi koju je pokrenula Virdžinija Đufre protiv Epstajnove dugogodišnje saradnice Gislejn Maksvel, o osim Klintona poznate osobe imenovane u dokumentima su glumac Kevin Spejsi, mađioničar Dejvid Koperfild i poslovni direktor Lesli Veksner. U dokumentima niko od njih nije optužen za zlodelo. Maksvel je 2021. osuđena zbog seksualne trgovine i drugih krivičnih dela.

Nađa je na svako pitanje advokata Virdžinije Đufre odgovarala sa: "Peti" misleći na peti amandman.

- Uopšteno, nije li istina da bi Džefri Epstajn leteo od mesta do mesta sa ciljem upuštanja u seksualne aktivnosti sa maloletnicima na svom odredištu?-  još jedno je pitanje sa suđenja.

Dokumenta dostupna javnosti su samo deo spisa na 61 stranu, i ostali odgovori Nađe nisu poznati.

Pitanja su se odnosila i na Bila Klintona, njegovu bivšu savetnicu za nacionalnu sigurnost Sendi Berger i modnog skauta Žana Luka Brunela.

Nađi se gubi trag nakon što su objavljeni spisi o Epstajnu. U izveštaju se navodi da je ona jedna od najneuhvatljivijih likova iz čitavog skandala. Predator ju je zvao svojom seksualnom robinjom kako su otkrile njegove žrtve. Poznata je i kao "Globalna devojka".

Nađa je 2008. godine dobila imunitet od kaznenog progona zbog Epstajnovog sporazuma sa vlastima Floride. Dok je Epstajn boravio u zatvoru na Floridi, ona ga je posetila 90 puta.

Prvo je radila sa nekretninama pre nego što se pridružila avio-sektoru. Ona je takođe bila i izvršna direktorka Aviloop čija je adresa ista zgrada u kojoj Marcinko živi – East 66th Street – a koja je dugo bila u vlasništvu Epstinovog brata Marka Epstajna.

Objavljena je nedavno nova serija dokumenata o Džefriju Epstajnu, osuđenom pedofilu koji je umro 2019. u zatvoru u Njujorku dok mu se sudilo za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Pre toga javnosti je izloženo na stotine spisa, u dva navrata. U novoj rundi pominje se Mis Jugoslavije.

Huan P. Alesi koji je od januara 1991. do decembra 2002. radio za Epstajna rekao je, odgovarajući na pitanje istražitelja, ko je sve boravio u vili ozloglašenog predatora u Palm Biču na Floridi "Naveo sam princa Endrjua, Saru Ferguson, Mis Jugoslavije, Mis Nemačke, Alana Deršovica, sekretar princeze Dajane, gospodina Trampa (Donald Tramp), gospodina Roberta Kenedija mlađeg i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade".

U tim dokumentima pojam Jugoslavije je dosta širok pa se pod tom nekadašnjom geografskom odrednicom ubrajaju i Češka i Slovačka koja je inače rodna zemlja Nađe Marcinko, odnosno bivša manekenka rođena je u Čehoslovačkoj tačnije sadašnjoj Slovačkoj.

Izvor: Srbija Danas/zena.blic.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.