NADAM SE DA ĆEMO TO UPOZORENJE SHVATITI OZBILJNO Abazović najavio preduzimanje neophodnih mera u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 23:01

"NADAM SE DA ĆEMO TO UPOZORENJE SHVATITI OZBILJNO" Abazović najavio preduzimanje neophodnih mera u Crnoj Gori

To je, kako kaže, upozorenje za sve države u regionu

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izrazio je danas uverenje da su deca u Crnoj Gori sigurna i dodao da očekuje da će nove mere za suzbijanje vršnjačkog nasilja biti na snazi pre početka nove školske godine.

Pozivajući se na Abazovićev intervju Adrija televiziji, RTCG prenosi da je crnogorski premijer naglasio da društvo živi u vremenu opšte globalizacije i dostupnosti različitih sadržaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u medijima i na društvenim mrežama i potvrdio da je bilo dosta inicijativa da se ti sadržaji na neki način promene.

- Nisam sreo nijednu osobu koja nije saglasna da se nešto i po tom pitanju mora uraditi.  Definitivno imamo previše nasilja i sadržaja koji dovode do devijantnih pojava - upozorio je Abazović.

Premijer Crne Gore je ponovo izrazio saučešće porodicama žrtava tragičnih dešavanja u Srbiji i poručio da je to upozorenje za sve države u regionu.

- Nadam se da ćemo to upozorenje shvatiti ozbiljno i da ćemo preduzeti sve neophodne mere, a one moraju biti inkluzivne i moraju da podrazumevaju sve elemente društva - rekao je Abazović i podsetio i da percepcija sadržaja na društvenim mrežama ili u medijima nije ista kod odraslih i kod dece.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.