NADAM SE DA ĆE VAM OVO PRUŽITI MALO DUŠEVNOG MIRA Derek Šovin izrazio saučešće porodici Džordža Flojda

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 22:41

"NADAM SE DA ĆE VAM OVO PRUŽITI MALO DUŠEVNOG MIRA" Derek Šovin izrazio saučešće porodici Džordža Flojda

Šovinova majka Kerolin Pavlenti iznenadila se na izricanju presude u petak.

Derek Šovin je izrazio saučešće porodici Flojd na izricanju presude nakon što je Džordževa sedmogodišnja ćerka Đana dala srceparajuću izjavu o žrtvi.

Derek Šovin (45) osuđen je na 22,5 godine zatvora u petak za ubistvo Džordža Flojda (46). Kratko je razgovarao i izrazio saučešće porodici Flojd i rekao: "U budućnosti će biti nekih drugih informacija koje bi bile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zanimljive. I nadam se da će vam ovo pružiti malo duševnog mira".

Šovin je u aprilu proglašen krivim po sve tri tačke - nenamernom ubistvu drugog stepena, ubistvu trećeg stepena i ubistvu bez predumišljaja - za klečanje na Flojdovom vratu devet minuta u maju 2020. godine.

Pre izricanja presude pročitane su četiri izjave o uticaju na žrtve, uključujući Flojdovu sedmogodišnju ćerku Đanu Flojd, njegovog nećaka Brendona Vilijamsa, brata Terensa Flojda i drugog brata Filonisa.

- Stalno pitam za njega - rekla je Đana.

- Pitala sam kako je moj otac nastradao. Želim da se igram s njim - rekla je ćerka ubijenog Afroamerikanca.

- Moj život se odmah promenio zauvek - rekao je Filoniz brišući suze.

- Celu godinu sam morao da proživljavam ubistvo Džordža - dodao je on kroz suze.

Porodica Flojd zatražila je od sudije da Šovinu izrekne maksimalnu kaznu, bez mogućnosti uslovnog otpusta. Tokom nedelja svedočenja saslušano je na desetine svedoka i prikazano na stotine dokaza.

Šovinu je pretila minimalna kazna od 12,5, i maksimalna do 40 godina zatvora za ubistvo drugog stepena. On je osuđen na 22,5 godine zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.