NAČELNIK GENERALŠTABA SAD PROGOVORIO: Ovo je glavni cilj iranskog napada na NAŠE BAZE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAČELNIK GENERALŠTABA SAD PROGOVORIO: Ovo je glavni cilj iranskog napada na NAŠE BAZE (VIDEO)

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari.

Napad balističkim raketama koji je Iran izveo u sredu, imao je za cilj da budu ubijeni američki vojnici i da se nanese velika šteta američkoj bazi Al Asad u Iraku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske SAD, general Mark Majli, ističući da je reč o njegovoj ličnoj proceni.

- Verujem, na osnovu onoga što sam video i što znam, da je napad imao za cilj nanošenje štete strukturi baze, uništavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozila, letelica i ostalih sredstava i ubistvo osoblja. To je moja lična procena - rekao je Majli novinarima.

Majli je naveo da slučaj istražuju profesinalni anlitičari obaveštajnih službi, koji će doneti konačan zaključak o iranskom napadu.

Kako je preneo Asošijejted pres, on je dodao da je za sada rano govoriti o mogućnosti da Iran izvede nove napade na američke ciljeve.

Iran je u sredu ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze "osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija".

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Posle napada na baze SAD iranski državni mediji i zvaničnici su tvrdili da je u njima ubijeno više desetina američkih vojnika, dok Vašington tvrdi da nije bilo žrtava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.