NA STRAVIČAN NAČIN UBIO SINA (6) SVOJE DEVOJKE: Dečaka sa posebnim potrebama udavio u kadi, povrede mališana su JEZIVE, proglašen je krivim

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 07:56

NA STRAVIČAN NAČIN UBIO SINA (6) SVOJE DEVOJKE: Dečaka sa posebnim potrebama udavio u kadi, povrede mališana su JEZIVE, proglašen je krivim

Osuđen za zlostavljanje dece i ubistvo iz nehata.

Muškarac iz Mičigena koji je optužen da je ubio malog sina svoje devojke sa posebnim potrebama tako što ga je udavio u kadi, proglašen je krivim za svoju ulogu u smrti dečaka.

U ponedeljak je porota okruga Mekomb, američka država Mičigen, osudila Hantera Lok-Hjuza (22) za zlostavljanje dece prvog stepena i ubistvo iz nehata, navodi se u saopštenju za javnost koje je podelilo tužilaštvo okruga Mekomb. Lok-Hjuz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je oslobođen optužbi za krivično delo ubistva.

Izricanje kazne mu je zakazano za 13. mart i preti mu doživotna kazna za krivično delo zlostavljanja dece i do 15 godina iza rešetaka za krivično delo ubistvo iz nehata.

A Macomb County jury has convicted Hunter Locke-Hughes, 22, of drowning his girlfriend’s 6-year-old child with special needs after a nine-day trial. https://t.co/AvYhPD1QzU

— Local 4 WDIV Detroit (@Local4News) February 5, 2024

Lok-Hjuz, tada 19-godišnjak, optužen je da je 6-godišnjeg dečaka – kojeg je porodica identifikovala kao Terensa "Terija" Adamsa i sina njegove devojke – držao pod vodom dok ga je kupao 28. decembra 2021. Prema "Mejkomb dejliju", tužioci su rekli da je Lok-Hjuz bio uznemiren jer dečak nije sarađivao tokom kupanja i povraćao je nakon što je njegova majka otišla. Tužioci su takođe tvrdili da je Lok-Hjuz držao dečaka u najmanje 2,5 centimetra vode.

Terens je navodno patio od sindroma CHARGE, genetskog poremećaja koji je, prema Nacionalnoj medicinskoj biblioteci, skraćenica za "kolobom, srčane mane, atreziju hoane, zastoj u rastu, genitalne abnormalnosti i abnormalnosti uha". Prema "Mejkomb dejliju", pozivajući se na tužioce, dečak nije mogao da govori, bio je slep na jedno oko i zahtevao je sondu za hranjenje.

U izveštaju o obdukciji navodi se da je Terens imao 15 do 20 modrica na glavi, kao i više na lopaticama i leđima, za koje tužioci veruju da su uzrokovane dečakovom borbom da ostane živ, prenosi "Mejkomb dejli". U kasnijem intervjuu sa policijom, Lok-Hjuz je navodno priznao držao dečakovu glavu iznad vode koristeći prste, rekli su tužioci.

Mother’s boyfriend accused of drowning disabled 6 yr old boy in the bathtub of their Clinton Township home, days after Christmas. Terry Adams was non verbal, partially blind and relied on hearing aids. Hunter Locke-Hughes charged with murder & 1st degree child abuse @Local4News pic.twitter.com/4SYKwRrVS8

— Priya Mann (@priyamanntv) April 8, 2022

Odbrana je tvrdila da se Terens udavio od sopstvenog povraćanja tokom šestominutnog perioda dok je Lok-Hjuz bio na telefonu sa dečakovom majkom i hitnom službom. Međutim, tužioci su rekli da se utapanje dogodilo pre nego što je upućen poziv Terensovoj majci, prenosi "Mejkomb dejli". Medicinski islednik je navodno svedočio da je dečak verovatno bio mrtav do trenutka kada su hitne službe stigle na lice mesta, jer su bolničari imali problema da mu otvore vilicu.

Prema "Detroit njuzu", medicinski islednik je presudio da se Terens udavio, ali je način njegove smrti naveo kao neutvrđen, navodeći kako nije jasno kako je dečak ušao u kadu.

Prema dokumentima koje citira medij i intervjuima sa rođacima, Terensova porodica je kontaktirala Servis za zaštitu dece u nekoliko navrata nakon što je sumnjala da je dečak zlostavljan dok je bio pod starateljstvom Lok-Hjuza. Otvorene su tri istrage, ali nijedna nije rezultirala trajnim promenama, takođe je izvestio "Mekomb dejli", pozivajući se na članove porodice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.