NA SEVERU KiM JAKO UZNEMIRUJUĆA SITUACIJA Amerikanci zabrinuti, ovo je najvažnije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 13:08

NA SEVERU KiM JAKO UZNEMIRUJUĆA SITUACIJA Amerikanci zabrinuti, ovo je najvažnije!

Hovenijer je rekao da je važno da se izbegne eskalacija situacije.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je danas, nakon sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, da je važno da se ne ulazi nasilno u objekte opština na severu KiM i ocenio da je situacija jako uznemirujuća.

Hovenijer je rekao da je važno da se izbegne eskalacija situacije, prenosi Koha ditore.

Američki ambasador dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da ne zna zašto gradonačelnici severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Atić i Leposavića Ljuljzim Hetemi nisu prisustvovali sastanku, na koji je pozvao nove albanske gradonačelnike Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića i severnog dela Kosovske Mitrovice.

Hovenijer je rekao da je tokom sastanka sa Osmani razgovarao o situaciji na severu i da je izrazio zabrinutost zbog nasilja.

U Prištini je održan sastanak Hovenijera i novih albanskih gradonačelnika Zvečana i Zubinog Potoka - Iljira Pecija i Izmira Zećirija, dok gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice, koji su iz Samoopredeljenja, nisu došli.

On je dodao da je zajedno sa ambasadorom EU u Prištini Tomašom Suniogom  pozvao na sastanak gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, a da su došli gradonačeniici Zvečana i Zubinog Potoka, Iljir Peci i Izmir Zećiri, sa kojima je, kako je naveo, razgovarao o "uznemirujućoj situaciji".

Situaciju u južnoj srpskoj pokrajini pratite na našem blogu UŽIVO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.