NA SAJMU VEĆ SMEŠTENO 30 PACIJENATA! Vulin:  Pod nadzorom lekara 24 sata, ne sme se desiti italijanski scenario

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA SAJMU VEĆ SMEŠTENO 30 PACIJENATA! Vulin: "Pod nadzorom lekara 24 sata, ne sme se desiti italijanski scenario"

Pacijentima na Sajmu svaki sat je isplaniran i prava vlada vojnička disciplina.

Na Beogradskom Sajmu već je smešteno 30 pacijenata, koji su zaraženi korona virusom, saopštio je ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

- Na Sajmu je 30 pacijenata, unutra je sa njima dovoljno lekara i sve je kako treba, koliko može biti u ovakvoj situaciji. Ovi pacijenti su tu zato što imaju blagu kliničku sliku. Na Sajmu imaju 24-časovnu zdravstvenu zaštitu, terapiju, uređen život, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tamo vlada jedna vojnička disciplina - rekao je Vulin.

Pacijentima na Sajmu svaki sat je isplaniran i moraju da se pridržavaju kućnog reda.

- Tamo imate kapacitet od 3.000 kreveta. Zamislite da svako može da započne dan kad hoće i završi ga kad hoće. Nastao bi haos. Zato je tu vojska da to uredi, kao što radi u svakoj državi. Sve ovo kako bismo sprečili da nam se desi italijanski scenario - dodao je Vulin.

On se osvrnuo i na najavu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da bi mogao da se uvede policijski čas od 24 sata.

-Sve odluke koje se donose, donose se zbog dobrobiti građana, svako pooštravanje može biti izbegnuto našom samodisciplinom. Ljudi se nekad ponašaju kao da postoji tajm aut od virusa. Lepo je vreme, pa je virus na pauzi. E, pa, nije tako - rekao je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.