NA PREVARU UZELI VIŠE OD 54 MILIONA: U velikoj akciji srpske policije UHAPŠENO ŠEST osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 16:43

NA PREVARU UZELI VIŠE OD 54 MILIONA: U velikoj akciji srpske policije UHAPŠENO ŠEST osoba

Uhapšeni će u zakonom predviđenom roku biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

U tri odvojene akcije koje su sprovedene u više gradova u Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa posebnim odeljenjima za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Nišu i Kraljevu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba položaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovornog lica, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i prevara u obavljanju privredne delatnosti i na ovaj način prisvojili protivpravnu imovinsku korist od više od 54 miliona dinara.

Uhapšen je muškarac (1969) koji se sumnjiči da je kao odgovorno lice "DE Šped" doo iz Kragujevca, novac dobijen od uvoznika koji je bio namenjen za plaćanje PDV-a za robu i carinske dažbine Upravi carina, zloupotrebio u lične svrhe i za potrebe svog špediterskog preduzeća.

Odgovorna lica preduzeća "Pamax trgovina doo" iz Niša, "Bin Commerce doo" iz Beograda - ogranak Kruševac, "ADR Protecta Aqua doo" iz Alibunara, kao i osobe rođene 1974, 1972, 1981. i 1954, izvršni direktor firme "Patenting doo" iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su suprotno Zakonu o zaštiti konkurencije neposredno odredili visinu ponude u postupku javne nabavke i uticali na odluku o izboru najboljeg ponuđača.

Takođe, sumnja se da su uhapšeni muškarci (1990), zaposleni u preduzeću "Pamax trgovina doo", lažirali podatke o količinama isporučene robe dovodeći u zabludu naručioca o stvarnoj količini robe koja mu se isporučuje, pričinjavajući mu na taj način štetu u razlici stvarno isporučenih i fakturisanih količina robe.

- Kontinuiranim akcijama suzbijanja korupcije koje se sprovode na teritoriji Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova doprinosi povećanju poverenja u pravnu sigurnost svih građana - navodi se u saopštenju MUP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uhapšeni zbog posedovanja 12 kilograma kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2023

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Interventnom jedinicom 92, uhapsili su M. Ž. (1992) i N. M. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.