NA POMOLU HAOS?! AMERIČKI VOJNI BROD ISPALIO RAKETU: Projektil pao nedaleko od broda koji je dolazio iz Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2023, 20:05

NA POMOLU HAOS?! AMERIČKI VOJNI BROD ISPALIO RAKETU: Projektil pao nedaleko od broda koji je dolazio iz Rusije

Nova drama

Portparol jemenskih pobunjenika Huta Muhamed Abdul-Salam izjavio je danas da je raketa ispaljena sa američkog bojnog broda gađala jemenske pomorske snage u Crvenom moru i da je eksplodirala u blizini broda u vlasništvu Gabona.

Prema njegovim rečima, brod u vlasništvu Gabona je putovao iz Rusije. On je upozorio da će Crveno more postati poprište sukoba, ukoliko SAD i saveznici nastave svoje akcije.

- Zemlje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se graniče sa Crvenim morem moraju da shvate realnost opasnosti koja im preti po nacionalnu bezbednost - naveo je Abdul-Salam, preneo je Rojters.

Lider Huta Abdel-Malek al-Huti upozorio je u sredu da će ta grupa napasti američke ratne brodove ako bude bila na meti Vašingtona koji je ove sedmice rasporedio multinacionalne snage za suprotstavljanje napadima Huta na komercijalna plovila u Crvenom moru.

Huti su prošlog meseca napadali trgovačke brodove koji su plovili kroz Crveno more u znak odmazde zbog izraelskih napada na Pojas Gaze. Bela kuća je u petak saopštila da je Iran "duboko umešan" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru, što je Teheran negirao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.