NA OSAM REKA PRETE BUJICE: Veliki deo Srbije narednih 48 časova u VELIKOJ OPASNOSTI zbog mogućih poplava

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 16:09

NA OSAM REKA PRETE BUJICE: Veliki deo Srbije narednih 48 časova u VELIKOJ OPASNOSTI zbog mogućih poplava

Vodostaji u porastu

Tokom današnjeg dana i sutra očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Belog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave, navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na ostalim rečnim vodotocima nema opasnosti i meteorolozi su na celoj teritoriji Srbije reke označili zelenom bojom, što znači da opasnosti danas nema. Na Dunavu, Savi, Tisi, Drini, Kolubari, Velikoj Moravi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ibru, Nišavi, Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici, Tamišu i banatskim vodotocima...

Već za sutra na Mlavi i Timoku moguć je porast vodostaja.

Током 20/21. маја очекује се нагли пораст водостаја на бујичним водотоцима слива Ресаве ⚠️ (важи од 12:05 20.05.2020. до 12:05 21.05.2020.) pic.twitter.com/ClxGtgeDHT

— РХМЗ (@Hidmet) May 20, 2020

Kako je za medije objasnio meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj, u istočnom delu Srbije se očekuju intenzivni pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do stvaranja bujičnih poplava.

- U Istočnoj Srbiji se poslepodne, uveče i u toku noći očekuju pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do bujičnih poplava. To nisu poplave nalik onima koje su se desile recimo u Obrenovcu, već one koje traju sat, dva ili tri posle nepogode, a voda se zatim povlači - objašnjava Sovilj.

Istočna Srbija se danas crveni na mapi meteoalarma, očekuju se kiša i grmljavina i veoma opasno vreme.

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RHMZ upozorava na opasnost od bujica: Nagli porast vodostaja na 8 reka

Izvor: B92, 20.Maj.2020

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se danas povodom naglog porasta vodostaja na više reka u Srbiji...Na Tviteru Zavod se oglasio upozorivši na osam reka...Izdato je hidrološko upozorenje na nagli porast vodostaja na bujičnim vodotocima sliva Mlave, Belog Timoka, Crnog Timoka, Crnice, Resave,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.