NA NOGAMA

Izvor: Kurir, 21.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA NOGAMA

Devojčica kojoj su uklonili višak ruku i nogu konačno stoji

Lakšmi Tatma, devojčica kojoj su prije nekoliko meseci uklonili višak ruku i nogu, napravila je svoje prve korake. Curica iz Indije trenutno se kreće pomoću hodalice.

Lakšmi je rođena sa osam ekstremiteta. U decembru prošle godine uspešno su je operisali. Lekari su joj tada uklonili blizanca parazita, koji se prilikom trudnoće nije dovoljno razvio, a bio je „zalepljen“ za nju.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lakšmi je uvek znala da je posebna, ali nakon operacije počela je konačno da živi kao svako normalno dete. Kada je prvi put sela u hodalicu, počela je nekontrolisano da se smeje, valjda od sreće - rekla je majka Ponam, koja tvrdi da devojčica nakon operacije svaki dan nauči nešto novo, što je neizmerno raduje, kao i to da joj se samopouzdanje veoma vratilo i nije više stidljiva kao ranije. Lekari su oduševljeni njenim oporavkom, i to samo tri meseca nakon operacije. Naime, dok je na sebi imala osam udova, nije uopšte mogla da se pomera. Porodica se nakon operacije preselila u grad Bighar, u blizinu bolnice i škole, kako bi Lakšmi osigurali normalne uslove za život. Predstoji joj još par operacija kako bi joj se ispravile kosti i tabani na nogama i kako bi samostalno mogla da stane na nožice bez pomoći roditelja i hodalice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.