NA GRANICI ZATEKLI DEVOJČICU (13) U VENČANICI: Hteli da je prodaju u Srbiju za maloletnički brak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 19:35

NA GRANICI ZATEKLI DEVOJČICU (13) U VENČANICI: Hteli da je prodaju u Srbiju za maloletnički brak!

U spasavanju deteta učestvovali centar za socijalni rad i policija.

Policija iz Kalesije kod Tuzle juče je sprečila prodaju 13-godišnjakinje u takozvani maloletnički brak.

Kako je saopšteno iz Udruženja Zemlja dece u BiH, pravovremenim i koordiniranim naporima Centra za socijalni rad Kalesija i Policijske uprave Kalesija juče je sprečena prodaja 13-godišnje devojčice kroz takozvani maloletnički ugovoreni brak u Republiku Srbiju.

Devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zatečena u venčanici u automobilu koji se kretao prema državnoj granici između dve zemlje. Ovo je još jedan primer dobre prakse u Tuzlanskom kantonu, koji pokazuje da je dosledna primena lokalnog protokola za prevenciju i postupanje u slučajevima eksploatacije dece jedino efikasno i održivo rešenje u prevenciji i proaktivnoj identifikaciji potencijalnih žrtava trgovine decom - saopšteno je iz Udruženja Zemlja dece u BiH.

Ova organizacija u prethodne tri godine, zajedno sa Koordinacionim timom za borbu protiv trgovine ljudima Tuzlanskog kantona, razvijala je referalne mehanizme i jačala kapacitete profesionalaca za prevenciju i suzbijanje iskorištavanja dece u lokalnim zajednicama u najmnogoljudnijem kantonu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.