NA EVROPSKOM SMO PUTU, ALI NE RUŠIMO TRADICIONALNA PRIJATELJSTVA Vučić uskoro o državi koja vodi hibridni rat protiv Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 21:45

"NA EVROPSKOM SMO PUTU, ALI NE RUŠIMO TRADICIONALNA PRIJATELJSTVA" Vučić uskoro o državi koja vodi hibridni rat protiv Srbije

Vučić je rekao večeras da inflacija u Srbiji počinje značajnije da pada i sada je 12,5 odsto.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras da je politika Srbije, samostalna, nezavisna Srbija koja teži evropskom putu, ali ne ruši tradicionalna prijateljstva, kao i da joj niko drugi neće određivati politiku.

- Politika Srbije i politika koju ću da vodim dok sam predsednik Srbije do 2027. godine je samostalna nezavisna Srbija, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima svoje spoljnopolitičke ciljeve i koja je na evropskom putu, ali koja neće da ruši tradicionalna prijateljstva, ma ko šta tražio od medijskih poslenika ili na bilo koji drugi način jer hoćemo da čuvamo Srbiju - rekao je on za RTS tokom posete Republici Srpskoj.

Kako je rekao, cilj je i da se sačuvaju prilike za Srbiju zbog čega se raduje odlasku u Kinu na "pojas i put" i potpisivanju raznih ugovora, 38 sporazuma u oktobru.

- E to je politika Srbije i niko drugi je neće određivati. To što oni vide svuda rusku propagandu, pa da vam otkrijem kako se vodi propaganda protiv nas - kažu na Telegramu neki "Zeleni medved", a vi mislite neki Rusi i da su proruski orjentisani, a onda vam je svaka druga, treća vest protiv Vučića. Kada proverimo odakle su shvatimo da to dolazi iz jedne susedne države koja je članica NATO i pod uticajem nekih drugih to radi sa ciljem da odvoji deo stanovništva koji je rodoljubivo i patriotski orjentisan od države Srbije i okrene ih ne bi li izvela revoluciju, jer se zna da će da vlada potrčko Zapada, a ne neko ko je za Ruse - rekao je predsednik.

Na pitanje o kojoj je državi reč on je kazao da se radi o "južnom susedu Srbije" koji mnogo voli i zaklinje se u NATO.

- Uskoro ćemo o tome da govorimo malo više da vidite kakvim se sve trikovima služe. Izloženi smo svim hibridnim trikovima - rekao je Vučić.

Vučić je rekao večeras da inflacija u Srbiji počinje značajnije da pada i sada je 12,5 odsto.

- Poslednja vest da inflacija pada značajnije i sada je 12,5 posto. Idemo polako do osam, devet posto godišnje, ako nas nafta ne uništi - rekao je Vučić i dodao da prvi put danas vidi i minimalni pad cena nafte.

On je rekao i da Srbija nema problem sa likvidnošću i da ima pet milijardi evra na računu.

- Mnogo veće zemlje nemaju toliko para, ali moramo da se držimo pravila, nivoa plata i penzija i propisanog deficita - ukazao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Inflacija u Srbiji počinje značajnije da pada - sada je 12,5 odsto

Izvor: 24sedam.rs, 04.Avg.2023, 07:11

On je rekao i da Srbija nema problem sa likvidnošću i da ima pet milijardi evra na računu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.