NA DIVLJEM BALKANU NIŠTA OSIM TRAVE I MEDVEDA EU objavila edukativnu kartu Evrope i razbesnela region, nižu se reakcije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2022, 11:19

"NA DIVLJEM BALKANU NIŠTA OSIM TRAVE I MEDVEDA" EU objavila edukativnu kartu Evrope i razbesnela region, nižu se reakcije (FOTO)

Evropska komisija je povodom Međunarodnog dana mladih na društvenim mrežama predstavila novu dečiju edukativnu kartu Evrope i prikazom područja Balkana razbesnela mnoge.

Karta prikazuje Evropu s određenim specifičnostima država, a na mestu gde bi trebalo da budu Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija kao i Severna Makedonija, gotovo da nema ničega. Kreatori karte su to područje obojili u zeleno i dodali ilustraciju medveda. Hrvatska je prošla s dalmatincem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Nije mnogo trebalo da objava izazove mnoštvo negativnih komentara ljudi iz naših krajeva:

"U većini zemalja bivše Jugoslavije žive samo medvedi?".

"Dakle, u zemljama zapadnog Balkana žive samo psi i medvjedi. Interesantno".

"Na 'Divljem zapadnom Balkanu' ništa se ne može videti ni naći osim malo trave, medveda, pasa i mosta usred divljine", neke su od reakcija besnih Balkanaca koje prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO: Vučićeva poruka o KiM odzvanja Kinom

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evropska komisija napravila sramnu kartu Balkana; region negoduje: "Nismo medvedi i psi"

Izvor: B92, 18.Avg.2022

Evropska komisija je povodom Međunarodnog dana mladih na društvenim mrežama predstavila novu dečju edukativnu kartu Evrope, no njena prezentacija područja Balkana razbesnela je mnoge...Naime, karta prikazuje Stari Kontinent s određenim specifičnostima država, a na mestu gde bi trebalo da budu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.