N1: Dogovor socijalnih radnika jednočasovna obustava rada

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

N1: Dogovor socijalnih radnika jednočasovna obustava rada

U znak protesta zbog događaja u kome su dve osobe ubijene, a tri socijalna radnika ranjena, kolege su se okupile ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Kako N1 nezvanično saznaje, od četvrtka kreću jednočasovne obustave rada u svim odeljenjima centara za socijalni rad u Beogradu.

Kako N1 nezvanično saznaje, obustave rada planirane su za period od 14h do 15h. Biće održani sastanci u svim odeljenjima, a prema nezvaničnim informacijama - sindikati traže potpunu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obustavu rada.

Radi se o dogovoru sa skupa podrške, a konačne zahteve dva sindikata će dogovoriti u četvrtak.

Prema rečima pojedinih od zaposlenih koji se se našli na skupu u sredu, jedan od razloga što protestuju jeste i neispunjavanje uslova koji su socijalni radnici još odavno tražili, među kojima je i postavljanje obaveznog obezbeđenja na ulazu u svaki socijalni centar, što do sada nije urađeno a smatraju da bi sprečilo ovakve događaje.

Ministar za socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao danas da će dati nalog da se pojača fizičko-tehničko osoblje u centrima, a ministar policije je dodao da će se pojačati broj patrola u blizini.

Da podsetimo, ispred Centra za socijalni rad u Rakovici muškarac je ubio ženu i dete, a ranio je tri radnika tog Centra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dogovor socijalnih radnika jednočasovna obustava rada

Izvor: OkRadio.rs, 13.Jul.2017, 08:39

U znak protesta zbog događaja u kome su dve osobe ubijene, a tri socijalna radnika ranjena, kolege su se okupile ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Kako N1 nezvanično saznaje, od četvrtka kreću jednočasovne obustave rada u svim odeljenjima centara za socijalni rad u Beogradu. Kako N1...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.