Muzika za zločinca: Morina u Đakovici dočekan kao heroj

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika za zločinca: Morina u Đakovici dočekan kao heroj

Bivši pripadnik tzv. OVK, Tomor Morina, kojeg makedonske vlasti nisu izručile Beogradu po poternici Srbije zbog počinjenih ratnih zločina nad civilnim stanovništvom, dočekan je sinoć u svom rodnom Đakovici kao heroj.

Prištinska Gazeta Expres piše da su Morinu po izlasku iz skopskog zatvora Šutka sačekali predstavnici ambasade tzv. Kosova u Skoplju, članovi porodice i prijatelji sa muzikom.

Društvene mreže su preplavljene fotografijama koje prate >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Morinu od izlaska iz zatvora do dolaska u Đakovicu.

Predstavnici političkih partija u Prištini pozdravili su oslobađanje Morine.

Zvanično Skoplje je odlučilo da Morinu ne izruči Beogradu sa obrazloženjem da se nisu stekli uslovi za to.

Morina je uhapšen 24. jula u Severnoj Makedoniji na prelazu Blace, po poternici Interpola i bio mu je određen pritvor u kojem je proveo tri sedmice.

Ništa od izručenja Morine, "on je državljanin Kosova"

Odluku o njegovom oslobađanju pravosudne institucije u Severnoj Makedoniji donele su juče.

Vlasti u Beogradu su ocenile da su makedonske pravosudne institucije odlukom o oslobađanju Morine prekršile međunarodno pravo i da je to još jednom pokazalo da je politika iznad zakona.

Ministar unutrašnjih oslova Srbije, Nebojša Stefanović, potvrdio je da poternica Srbije ostaje na snazi.

Ministar:Severna Makedonija PREGAZILA međunarodno pravo

Srbija Morinu tereti za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Muzika za Morinu na dočeku u Đakovu

Izvor: RTS, 15.Avg.2019

Bivši pripadnik tzv. OVK, Tomor Morina, kojeg makedonske vlasti nisu izručile Beogradu po poternici Srbije zbog počinjenih ratnih zločina nad civilnim stanovništvom, dočekan je sinoć u svom rodnom Đakovu kao heroj, piše prištinska "Gazeta Ekspres". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.