Muzički spektakl ovog leta u Beogradu

Izvor: Studio B, 04.Apr.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički spektakl ovog leta u Beogradu

Beograd ovog leta dobija najveći muzički događaj u svojoj istoriji.

Od 27. do 29. juna, na samo jednoj glavnoj bini na Ušću, sa kapacitetom od 25 do 30 hiljada posetilaca, festival Beograd koling okupiće neke od trenutno najvećih svetskih zvezda i najlegendarnijih sastava u istoriji rokenrola, koji dolaze u naš grad sa novim albumima.

Beograd do sada, u svojoj istoriji nije imao veliki muzički festival kakav priliči prestonici njegovog kalibra. Bellgrade calling >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pretenduje da to postane. Zamislite Faith no More, Ozzy Ozzborne sa legendarnim Slashom, Cult, Sisters of Mercy, Public Enemy, Orbital po prvi put na Balkanu, čuveni Džoni Roten prvi put među Srbima sa svojim Public Image Limited, ili trenutno jedna od najpopularnijih pevačica na svetu Jessy J. U tri junska dana na jednoj bini na Ušću.

- Aleksanadar Žikić, rok kritičar - Nemate filera na ovom festivalu i to je njegov kvalitet, nemate bendove koji samo popunjavaju prostor, svi bez obzira na žanr su u naponu snage. Ovakav festival, profilisan po evropskim standardima, gde dolaze imena i pripadnici različitih žanrova a svi su uklopljeni u 1 kombinaciju koja funkcioniše, takav festival Beograd nije imao.

- Jadranka Janković Nešović, kreativni direktor Avalon produkcije, organizatora festivala - Puno mi je srce da osim što smo turistička atrakcija takođe se smatramo jednom od najvećih muzičkih prestonica jugoistočne Evrope, možemo sebi da dozvolimo da se probudimo ujutru i razmišljamo razmaženo koji ćemo koncert tog dana da gledamo i nonšalantno odšetamo do Ušća i uživamo u tim koncertima. Puno nam je srce što prvi put u istoriji Bg radimo ovakav festival.

18 izvođača od koji je jedno veliko svetsko ime gost iznenađenja o čemu će se tek pričati. Karte za festival počinju da se prodaju od ponedeljka (9. aprila): za prvi dan festivala koštaće 3.490, za treći 3.990 dinara, a poseban komplet za drugi i treći dan po ceni od 5.990 dinara. 27, 28 i 29. juna na Ušću. Beograd zove.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.