Muzički maraton trojke od Vardara do Triglava

Izvor: Danas, 13.Nov.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzički maraton trojke od Vardara do Triglava

Beograd - Muzički maraton trojke od Vardara do Triglava predviđa jesenju turneju tri mlađe referentne grupe iz tri različite države u tri različita grada u tri različite zemlje. Ovogodišnji muzički maraton trojke od Vardara do Triglava na binu Kulturnog centra Grad u petak, 13. novembra, šalje prvake slovenačkog noise-rocka Nikki Louder, koji najavljuju izlazak novog albuma, domaću eksplozivnu power surf atrakciju Threesome i nove makedonske elektro-rock nade KNNT.

Nikki >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Louder je haotični noise rock trio iz okoline Kamnika, Slovenija, koji ima iza sebe oko dvestotinjak koncerata po teritoriji ex-Yu i više turneja po srednjoj Evropi i UK. Nikki Louder za svoja tri dugometražna albuma zaslužuju titulu prvaka slovenačkog bučnog noise-rocka. Nikki Louder svog slušaoca rešeta brzim, prljavim rafalima energije koju daju naglašeno bubnjanje i gitarska buka, povremeno usporavajući u melodiozne prelaze, samo da bi uzeli predah za novi talas grmljavine koja buši zvučnike, dok povremeno deranje povrh svega začini pesme baš kako treba. Unatoč svom tom hardcore/math/noise haosu koji nosi njihov zvuk, što je izraženo i u nadrealnim tekstovima pesama, sve zajedno ipak ima savršenog muzičkog smisla, čvrsto je povezano u celinu i pruža vrhunsko slušateljsko iskustvo. Novi album "Trout" izlazi u decembru 2015. za Moonlee Records.

Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih '60-ih i new wave-a, punka i math rocka. Sve od pobede na Demofestu 2010. godine, kontinuirano objavljuje kvalitetna muzička i video izdanja, niže svirke širom regiona i Evrope, beskompromisno i muzički superiorno. Uroš Milkić na gitari, Petar Živić na basu i Jovana Petrović za bubnjevima vraćaju izgubljenu veru u snagu i moć rokenrola, hiperkomercijalizovanog, razvodnjenog, obesmišljenog i bljutavog u sadašnjoj post-Nirvana eri. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra.

KNNT su netipičan duo iz Skopja, Makedonija, koji su 2010. godine osnovali Marko Janev (bubanj, sinth) i Ivan Trajčev (sinth, bas). U početku više industrial bend, koji se polako sve više okreće elektronskom zvuku, te eksperimentisanju i izbegavanju žanrovskih okvira. Jedan su od mlađih i zanimljivijih bendova skopske alternativne scene.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.