Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020, 09:11

Muzičke zvezde pozvale na spasavanje britanske scene

Najveća imena britanske muzike, od kojih Eni Lenoks, Pol Makartni, bendovi"Roling stouns i Dipeš mod uputili su danas poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom koronavirusa.

Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo britanskom ministru kulture Oliveru Daudenu u kojem se zahteva da vlada hitno reaguje.

Među potpisnicima su i Dua Lipa, Erik Klepton, Rod Stjujart, Lijam Galager i grupa Ajron >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mejden.

Mnogi muzičari su ranije planirali da nastupaju na festivalima ili da imaju solo koncerte ali su ta kulturna dešavanja otkazana zbog epidemije koronavirusa u Velikoj Britaniji gde je od Kovida-19 umrlo skoro 44.000 ljudi.

"Britanska scena je jedan od najvećih uspeha zemlje u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu u poslednjih deset godina", naveli su potpisnici i dodali da stotine hiljada ljudi zarađuje od organizovanja koncerata i festivala.

U pismu se poziva na finansijsku podršku preduzećima koji organizuju festivale i koncerte, a prema nedavno objavljenom istraživanju, muzički sektor ima oko 210.000 radnih mesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Muzičke zvezde pozvale na spasavanje britanske scene

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jul.2020

Najveća imena britanske muzike, od kojih Eni Lenoks, Pol Makartni, bendovi "Roling stouns" i Dipeš mod uputili su danas poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom koronavirusa. Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.