Muzičari svirali za slikare

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičari svirali za slikare

Već godinama u prostoru nekadašnje fabrike acetilena (Alte Njiede Fabrik), u severnom delu Minhena, poznatijem kao Johaniskirhen, nastala je svojevrsna umetnička kolonija.

U restaurisani prostor industrijskih postrojenja uselili su se slikari, vajari, grafičari i tako je nastala umetnička kolonija sa više od 20 umetnika. Među njima je i naš slikar Milan Mihajlović u čijem ateljeu se često održavaju izložbe, ali i muzički nastupi grupa i pojedinaca.

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su nedavno u prostoru gde su svoje slike izložili Milan Mihajlović i Matijas Gnagkofner, nastupili članovi muzičke grupe Mazel tov u kojoj gitaru svira Žarko Mrđanov, nekada član Tamburaškog orkestra Šajka koji je u Minhenu vodio Marko Jovanović. U tom kvintetu je i flautistkinja Tatjana Mišenko, udata za našeg Sarajliju Živka Šabića koji živi u Minhenu.

Ova grupa često nastupa na različitim manifestacijama koje organizuju gradske kulturne ustanove i institucije, ali i raznim drugim prilikama i povodima. Na repertoaru ovog kvinteta su klecmer i jevrejska muzika, balkanski ritmovi, ciganska i popularna muzika sa raznih prostora.

I ovaj nastup u umetničkoj koloniji u Johaniskirhenu bio je razlog za dobro raspoloženje posetilaca koji su uživali u raznovrsnim ritmovima i virtuoznom izvođenju tačaka bogatog muzičkog repertoara grupe Mazel tov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.